Nikolić obećao pomoć atletičarima

Nacionalni sport - Četvrtak 07.03.2013 - 15:46

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić ugostio je u četvrtak u svom kabinetu osvajače medalja sa nedavno završenog dvoranskog Evropskog prvenstva u Geteborgu Asmira Kolašinca, Mihaila Dudaša, njihove trenere Nikolu Tomasovića i Feđu Kamasija, kao i predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića i generalnog sekretara Slobodana Brankovića.

Predsednik je čestitao osvajačima medalja i njihovim trenerima na uspesima i odličnim rezultatima.

-Svestan sam činjenice da su uslovi u kojima trenirate izuzetno teški i da država mora aktivno da pomogne u postizanju vrhunskih  rezultata. Vaš uspeh je prava stimulacija mladima da se bave atletikom i sportom uopšte, i treba  u školama aktivno raditi na selekciji potencijalnih vrhunskih sportista - rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije posebno je istakao  da je Kolašinac više uradio za Srbiju nego pojedinci koji ga napadaju. Odnos prema svojoj državi pokazao je kad je zastavu Srbije visoko uzdigao i nosio u počasnom krugu. Kolašinac i Dudaš su zahvalili predsedniku Srbije na prijemu i informisali ga o takmičenjima, daljim planovima, i zatražili podršku na poboljšanju uslova treniranja, i materijalnu podršku Atletskom savezu Srbije.

Predsednik Tomislav Nikolić je podržao predloge naših sportista uz obećanje da će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne u realizaciji završetka atletske dvorane , kao i u organizaciji prvenstva Evrope u krosu, koje se održava ove godine u Beogradu.

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: