Novak posle ponoći do 3. kola

Nacionalni sport - Sreda 30.10.2013 - 08:38

Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Mastersa u Parizu iako pobedom nad 189. igračem sveta Pjerom-Ugom Erberom sa 7:6(3), 6:3.

Noletova pobeda nad Erberom Noletova pobeda nad Erberom

Srpski teniser mučio se sa servisom malo poznatog Francuza u prvom setu, u kojem je morao da spašava i dve set lopte.

U drugom setu je ipak išlo sve mnogo lakše za Đokovića koji je slavio posle 93 minuta igre. Novakov naredni rival u Parizu biće pobednik duela Izner – Pšisjenžni.

Meč je počeo sigurnim servis gemom domaćeg tenisera, sa kojim se Đoković nikada ranije nije sastao.

Međutim, srpski teniser je uzvratio istom merom u narednom gemu i ubrzo ima dve brejk lopte, ali ih je Erber spasao odličnim servisima.

Đoković je bez većih problema osvajao gemove u kojima je imao početni udarac, ali nije uspevao da ukroti sjajan servis 22-godišnjeg Francuza i u prvom delu prvog seta nije uspeo da stigne do brejka.

Mladi Francuz nastavio je da igra i pre svega servira bez straha, pa je bez problema dobijao svoje gemove.

U 12. gemu sačekao je pad koncentracije kod Novaka i izborio se za dve vezane set lopte. Usledila su dva odlična servisa Đokovića koji je vidno nervozan ipak izborio taj-brejk.

Ipak u 13. gemu stvari su došle na svoje mesto. Novak je napravio rani mini-brejk i dobio je taj-brejk sa 7:3.

Već na startu drugog seta Novak je uradio ono što nije uspeo u prvom. Dobio je uvodni servis gem, a onda je napravio i prvi brejk na meču posle više od sat vremena igre.

Sve je u drugom setu išlo mnogo lakše za srpskog tenisera, poveo je brzo sa 5:0 uz dva brejka.

Francuz je uspeo da dobije tri gema i vrati jedan brejk, ali Đoković je ipak rešio drugi set i meč u svoju korist rezultatom 6:3.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: