Partizan izvojevao tešku pobedu

Nacionalni sport - Subota 11.05.2013 - 17:04

Fudbaleri Radničkog 1923 i Partizana otvorili su 27. kolo Jelen Superlige Srbije, meč se igra na stadionu "Čika Dača". Partizan vodi od 69. minuta golom Ilića.

Partizan izvojevao tešku pobedu Partizan izvojevao tešku pobedu

Partizan je lider JSL sa 61 bodom, sa dva više od Crvene zvezde koju dočekuje u sledećem kolu.

Radnički je pretposlednji sa 24 boda, dva manje od BSK-a iz Borče koja je najbliža u sigurnoj zoni.

Šampion je loše odigrao u prvom poluvremenu, Radnički je kontrolisao igru prvih 25 minuta, a u 14. Beljić je imao sjajnu šansu da donese prednost domaćinu. U nastavku "crno-beli" se oslobađaju pritiska, a jedinu šansu posle sjajnog proigravanja Šćepovića, ne koristi Mitrović.

U subotu se igra još šest utakmica 27. kola JSL, od 17:00 sastaju se: BSK – Hajduk, Spartak – Donji Srem, Smederevo – Jagodina, Radnički Niš – Sloboda i Rad – Javor, dok se od 19:00 sastaju Crvena zvezda – OFK Beograd. U nedelju će Novi Pazar i Vojvodina da zatvore kolo.

Jelen Superliga, 27. kolo:
Radnički 1923 – Partizan 0:1 (0:0)
Ilić 69

Radnički 1923: Čančarević - Pavlović, Marić, Tintor, Otašević - Petrović, Petronijević, Fejsa, Beljić (Đuričković 70') - Milošković, Spalević (Milovanović 77')

Partizan: Stojković - Pauljević (Stanković 29'), Lazevski, Miljković, Ivanov - Smiljanić, Ilić, Jojić (Luka 59'), L. Marković (S. Marković 84') - Šćepović, Mitrović
Tok meča:

Nekoliko igrača Partizana mora biti oprezno na ovom meču, ukoliko zarade žuti karton, "večiti" derbi bi mogli da propuste oba Markovića, Mitrović i Lazevski.

Prvi je zapretio Radnički preko Spalevića, ali je Ivanov prvo intervenisao glavom, a potom odbrana blokirala šut kapitena Radničkog, pa je Stojković lako uhvatio loptu.

Igrači Partizana u prvih desetak minuta nisu uspeli da organizuju ni jedan napad, osim nekoliko neupotrebljivih centaršuteva, dok su domaći pokušavali iz brzih kontranapada.

Sa druge strane, igru "crno-belih" su kontrolisali nešto žešćom igrom na kapitenu gostuju Saši Iliću, koga su nekoliko puta oštro faulirali.

U 15. minutu Radnički je propustio najbolju šansu. Stojković je boksovao loptu posle centaršuta sa leve strane, ona stiže do do Beljića koji snažno šutira sa desetak metara, ali iznad gola.

Radnički je potpuno kontrolisao igru u prvom poluvremenu, konstantno pritiskao odbranu Partizana, posebno po levoj strani preko Miloškovića za koga Pauljević nije imao rešenje, što je povremeno izazivalo konfuziju u zadnjoj liniji lidera JSL.

"Crno-beli" su uspeli da izbore samo nekoliko kornera, ali centarfori i štoperi gostiju nisu uspeli da ugroze Čančarevića. Ipak, u 25. minutu Partizan je imao najbolju šansu na utakmicu.

Prvu pravu akciju organizovao je Marko Šćepović koji je sjajno proigrao Aleksandra Mitrovića na levoj strani, on je imao dovoljno vremena i prostora da namesti loptu na desnu nogu, ali je loše šutirao pa je Čančarević uhvatio loptu.

Minut kasnije Partizan je ponovo zapretio, Šćepović je 'tukao' sa 20-ak metara, ali je lopta završila iznad prečke.

Loša igra odbrane Partizana primorala je Vuka Rašovića da već u 29. minutu napravi prvu izmenu. Izveo je pomenutog Pauljevića koji se mučio na desnoj strani, a u igru ubacio Vojislava Stankovića.

Partizan je u drugom delu poluvremena potpuno preuzeo kontrolu nad igrom, ali bez organizovane igre veznog reka nije uspeovao da ozbiljno ugrozi gol rivala. Marković je šutirao iznad gola, a posle nove akcije Šćepovića i Mitrovića, mladi napadal je izborio samo korner.

Partizan je krenuo ofanzivnu u drugom delu i već u prvih pet minuta imao dve dobre šanse. Prvu je propustio Mitrović kojem je posle kontre šut zaustavio Čančarević.

Ovoj akciji je prethodio duel Petronijevića i Stankovića u kaznenom prostoru "crno-belih", domaćin je tražio penal, ali glavni sudija ništa nije svirao.

U još boljoj bio je Stanković, dobio je loptu nekoliko metara od gola na levoj strani, ali dok se namestio da šutira jedan rival je stigao da ukliza i izblikira njegov šut.

Veliki promašaj Miloškovića. Napadač Radničkog je sjajno prošao po levoj strani, izlomio je Stankovića i imao šansu da sa desetak metara savlada Stojkovića, ali je bek Partizana u poslednjem momentu stigao da ukliza i izbaci loptu u korner.

Nekoliko minuta kasnije, Rašović je napravio novu izmenu Jojića je zamenio Predrag Luka koji je deset minuta kasnije doneo rezultat u igri Partizana.

Sjajni krilni igrač je kombinovao po desnoj strani sa Šćepovićem, a onda proigrao Sašu Ilića koji je u petercu samo promenio pravac loti i doneo prednost "crno-belima" na Čika Dači.

Partizan je na nekoliko minuta uspeo da umiri meč, da bi u 75. minutu Petrović imao dobru šansu za Radnički, od njega se odbio jedan igrač Partizana, ali je Kragujevčanin šutirao iznad gola.

Već u sledećem napadu zapretio je i Partizan, Marković je dobio loptu na levoj strani kaznenog prostora, krilni igrač se okrenuo i poslao sjajan centaršut na penal, Mitrović je neometar skočio i šutirao glavom, ali pored gola.

Partizan je čuvao loptu u finišu meča, a kako bi zatvorio sve prilaze golu Rašović je napravio još jednu izmenu, umesto ofanzivnog Markovića Lazara, na teren je ušao zadnji vezni Saša.

Gosti su se opredelili na kontranapade, dok je Radnički pokušavao dugim loptama da stigne do važnog boda. Sudija Dejan Santrač je meč produžio za četiri minute.

U samom finišu meča Stojković i Šćepović su dobili žute kartone, a minut i po pre kraja zbog gurkanja sa rivalom i Stanković, kojem je to bio drugi pa je morao da napusti teren.

Usledio je poslednji napad Radničkog, Petronijević je izdržao napad Lazevskog na desnoj strani, ubacio loptu na drugu stativu gde je Milovanović bio bolji u skoku od Luke i loptu vratio na ivicu kaznenog prostora do Petrovića koji je uhvatio sjajan volej, ali na njegovu nesreću šutirao pored gola.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: