Partizan ne limitira broj stranaca

Nacionalni sport - Petak 01.02.2013 - 13:45

Pravilnik KSS je donet i mora da se poštuje. Partizan se sigurno ne bi protivio većem broju stranaca u ekipama u okviru domaćih takmičenja, rekao je trener crno-belih

 

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević govorio je, na konferencije za medije povodom meča sa Splitom, i o aktuelnoj situaciji u srpskoj košarci, odnosno „spornim“ igračima-strancima u domaćim klubovima.
 
Sve zemlje se trude da zaštite domaće igrače. Različiti su stavovi da li se košarkaško "državljanstvo" stiče posedovanjem pasoša odeđene države ili je potrebno ispuniti potencijalne košarkaške uslove? U nekim zemljama postoje pravila prema kojima u svakom momentu na terenu mora da bude određeni broj domaćih igrača. Sa druge strane, ULEB ima drugačije stavove jer im je na prvom mestu kvalitet takmičenja, a ne razmišljaju o nacionalnim timovima. Pravilnik KSS je donet početkom sezone i mora da se poštuje. Međutim, Partizan se sigurno ne bi protivio većem broju stranaca u ekipama u okviru domaćih takmičenja - rekao je Duško Vujošević.
 
Ipak je povod za skup bilo 20. kolo ABA lige, odnosno susret Partizana i Splita, pa je tom posvećena najveća pažnja. Partizan je u regionalnom takmičenju na trećem mestu, sa skorom 12-7, dok Split zauzima 12. mesto sa učinkom od sedam pobeda i 12 poraza.
 
Split je rival koji mora ozbiljno da se shvati, neće oni sami sebe da pobede u Pioniru, igrači to moraju da znaju, a navijači neka nam pomognu da dođemo do pobede. Mi smo sada bez prava na kiks i verujem da svi shvataju da ne smemo sebi da dozvolimo nikakvu komociju - rekao je Vujošević.
 
On je kao glavnu snagu Splićana naveo iskusnog centra Nikolu Vujčića.
 
Split je opasniji nego što to može da se zaključi na osnovu pogleda na tabelu. Na početku sezone su igrali iznad očekivanja, ali su problemi počeli zbog povreda nakon pobede nad Cedevitom u Zagrebu. Upravo taj meč je pokazatelj njihove prave snage i dokaz da mogu da iznenade u gostima - izjavio je Vujošević.
 
Trener Partizana je kazao i da veruje kako će do kraja takmičenja u Jadranskoj ligi svaki izazov biti veći od onog prethodnog.
 
Očekujem da do kraja svaka utakmica bude sve teža, a verujem da će završnica regularnog dela Jadranske lige zaista biti regularna. Tu pre svega mislim na uslove za igru i arbitražu. Nadam se da se neće praviti neki lobistički savezi, a Partizan će kao uvek igrati pošteno - poručio je Vujošević.
Novosti

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: