Pričalo se sa Rajkardom

Nacionalni sport - Ponedeljak 04.03.2013 - 09:24

Ipak, ima istine. Partizan stupio u kontakt sa holandskim trenerom, samo je pitanje po čijem nalogu i da li je sportski sektor s tim upoznat.

Vest da bi Frank Rajkard uskoro mogao da postane trener Partizana oštro je demantovana od strane predsednika crno-belih Dragana Đurića. Prvi čovek srpskog šampiona kratko je za MONDO poručio: "Nije istina, Partizan ima trenera"!

Međutim, MONDO saznaje da su preliminarni razgovori sa holandskim stručnjakom obavljeni i da to nisu sam čaršijske priče.

Predstavnici Partizana sredinom nedelje sastali su se sa nekadašnjim trenerom Barselone i njegovim menadžerom u Istanbulu, gde je u prvom razgovoru Rajkard priznao da mu ideja o preuzimanju "parnog valjka", za početak, deluje interesantno i spreman je da sedne sa upravom kluba iz Humske i ozbiljnije razgovara.

Navodno, plan je da Holanđanin najkasnije do leta postane trener Partizana, ali sa širim ovlašćenjima. Želja 50-godišnjeg stručnjaka je da u Humskoj ima ulogu tim-menadžera, sličnoj onoj koju imaju treneri u Engleskoj. To praktično znači da bi pored vođenja tima, Rajkard selektirao ekipu, odnosno donosio konačne odluke oko pojačanja i odlazaka.

Već neko vreme se priča da Vladimir Vermezović i deo uprave Partizana nisu na istim "talasnim dužinama".

Na konferenciji za novinare po završetku prvog dela sezone, Vermezović je rekao da ima "podeljenu podršku" od čelnika i da mu je drago što ona nije apsolutna. On je tada napomenuo da je u trenerskom poslu sve moguće i između redova priznao da je razmišljao o odlasku.

Vermezović sa Partizanom ima čvrst trogodišnji ugovor, koji je počeo da teče maja prošle godine. Blizu je da ispuni i većinu ciljeva zacrtanih na početku drugog trenerskog mandata. Njegova ekipa je na dobrom putu da obrani titulu, a uspeo je i da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, što je ispred njega i ekipe postavljeno kao primarni zadatak na početku sezone.

Zamera mu se rana eliminacija iz Kupa Srbije (Partizan ispao već u osmini finala od Borca), kao i porazi na nekoliko važnih utakmica, pre svega u kvalifikacijama za Ligu šampiona od kiparskog AEL-a i u "večitom derbiju".

Na konferenciji za novinare pred prvenstveni duel sa Donjim Sremom, Vermezović je upitan da li oseća poverenje i podršku rukovodstva Partizana.

"Zaista ne razmišljam o tome i ne bavim se ovim stvarima. Ima tu i dosta izmišljenih priča, ako je neko i kontaktirao neke druge trenera iza mojih leđa, neka mu to služi na čast", odgovorio je Vermezović.

Drugi deo sezone odlično je počeo za Partizan. Ali, prethodni odlasci trenera iz Partizana govore nam da trofeji, kao ni igranje u Ligi šampiona nisu garant za struku da u Humskoj zadrži posao.
 

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: