Radnički u problemu, Muta spreman da ode

Nacionalni sport - Utorak 16.04.2013 - 11:34

Trener Radničkog ponudio ostavku nakon poraza od Vojvodine (64:79), trećeg zaredom u Superligi Srbije, a drugog na domaćem parketu.

Đavo je u Kragujevcu odneo šalu!

Radnički posle pet odigranih kola zauzima peto mesto na tabeli sa skorom 2-3 i sada već nije toliko teško zamisliti scenario u kojem neće izboriti plasman u ABA ligu!

Kako stoje stvari?

Crvena zvezda Telekom ima pobedu više na četvrtom mestu (3-2), promenila je trenera i za očekivati je da pod vođstvom Dejana Radonjića zaigra angažovanije i stabilizuje formu.

Zahuktale Mega Vizura i Vojvodina do sada su izgubile samo od Partizana mt:s u Pioniru (4-1), ali su zato slavile u Kragujevcu i dočekaće Radnički u drugom delu Superlige. Eventualnim pobedama i jedni i drugi bi stekli prednost, u slučaju da završe takmičenje sa istim skorom kao Ćapin, Vajt, Mijatović i drugovi.

Konačno, Radnički se još nijednom nije sastao sa Partizanom, trenutno najubedljivijim timom lige, koji je sve samo ne protivnik za vađenje i "peglanje" prethodnih kikseva.

Ne čudi onda što je Miroslav Nikolić nakon poraza od Vojvodine u ponedeljak izrazio spremnost da ustupi mesto drugom treneru.

"Ovo je korak unazad i zbog toga sam ponudio ostavku. Ako ima neko bolji, neka preuzme Radnički. Kako dalje, neka odluči uprava. Ja više nisam tu".

Nikolić je u Radničkom već godinama neprikosnoven u donošenju sportskih odluka, ima maksimalno poverenje čelnika kluba i teško je pretpostaviti da će ga pustiti da ode.

On je ukazao na problem personalnih promena u ekipi, po završetku ABA lige, zbog nemogućnosti da se licenciraju svi stranci.

"Opet smo u fazi razigravanja. Teško je voditi ekipu sa dvojicom novih igrača za domaće prvenstvo, dok druga dvojica čekaju ABA Fajnal for. Uroš Nikolić je izvanredan igrač, ali nije bio dovoljno sa nama".

Trener Radničkog kritikovao je publiku zbog zvižduka na račun igrača kojima pripadaju najveće zasluge za visok plasman u regionalnom takmičenju, kao što je Ćapin ("mnogo nam je dao, ima pravo da odigra slabije"), a ekipi zamerio na nervozi, pristupu "lako ćemo", manjku koncentracije, neispunjavanju dogovorenog pre meča...

"Sa ovakvom psihologijom možda izgubimo i od Slobode u Užicu, iako je velika razlika u kvalitetu. U Superligi su sve ozbiljne ekipe. Igrači moraju brzo da se podignu i bore do kraja".

Radnički u Velikom parku gostuje u četvrtak (19.30), a od petka počinju sedmodnevne pripreme za polufinale ABA lige sa Crvenom zvezdom Telekom.

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: