Ruski milioni stižu Zvezdi

Nacionalni sport - Ponedeljak 31.12.2012 - 11:11

FK Crvena zvezda dobiće u januaru veliku finansijsku injekciju od generalnog sponzora "Gasproma" koji samo čeka deblokadu računa da uplati 4.000.000 evra.

Ruski milioni stižu Zvezdi Ruski milioni stižu Zvezdi

Zbog problema sa novcem, ipak, zaposleni pred Novu godinu nisu dobili plate.

U pitanju su sredstva planirana po novom ugovoru, a realizaciju su za januar najavili potpredsednik Čović i generalni sekretar Zečević. Kako saznaju Novosti, uprava tima sa Marakane je uputila molbu 'Gaspromu' da se uplati celo godišnje učešće, a ne na rate kako je predviđeno.

Novac će omogućiti Zvezdi da uspešno odradi januarski prelazni rok, te da zaposleni i igrači dobiju dve ili tri plate.

Da bi se to i ostvarilo, biće potrebno da odmah posle Novogodišnjih praznika budu ugovoreni i potpisani "stend stil" aranžmani s preostalim poslovnim bankama i poveriocima koji još drže blokadu Zvezdinog računa.

Do 28. decembra već su ugovoreni određeni reprogrami i negativni bilans umanjen je sa 1,3 milijarde na 457 miliona dinara, a prema očekivanjima uprave u 2013. klub bi trebalo da uđe sa još nerešenih 279.973.140 dinara. U pitanju su uglavnom obaveze prema nekoliko banaka i bivših igrača kluba.
Zaposleni bez plata za Novu godinu

Zbog teške finansijske situacije u klubu članovi radne zajednice dočekaće Novu godinu bez plata, tvrdi isti izvor.

Zaposlenima u klubu, pišu Novosti, nije isplaćen ni dinar pred novogodišnje praznike.

Dugovanja prema radnoj zajednici i igračima već su dostigla sedam meseci, što je bila jedna od tema sastanka Nebojše Čovića sa zaposlenima, održanog u petak.

Prema nezvaničnim informacijama od novca koji uplati 'Gasprom' očekuje se da budu izmirene dve ili tri plate tokom januara.
 

VEČERNJE NOVOSTI

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: