Smena Vuka Rašovića?

Nacionalni sport - Utorak 29.10.2013 - 08:29

Trener Partizana Vuk Rašović mogao bi da bude smenjen sa te funkcije već u sredu, ukoliko ne izbori plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, saznaje B92.

Vuk Rašović, Partizan Vuk Rašović, Partizan

Predsednik Dragan Đurić pojavio se u ponedeljak na treningu gde je izvršio pritisak na tim, ali i trenera i sportskog direktora Alberta Nađa jer "ne kontrolišu ekipu".

"Crno-beli", koji su prošle sezone eliminisani upravo u osmini finala Kupa, u sredu gostuju Radničkom u Nišu.

Đurić je od tima tražio pobedu u derbiju u subotu, dok se plasman u 1/4 finala Kupa podrazumeva. U slučaju kiksa na Čairu, Rašović bi mogao da bude ekspresno smenjen.

Prema našim saznanjima, čelnici "crno-belih" su mu već spremili zamenu, a to je najtrofejniji trener u istoriji kluba Ljubiša Tumbaković.

Još početkom oktobra spekulisalo se o povratku nekadašnjeg spotskog direktora koji je krajem avgusta dobio otkaz u Kini, a u koju je otišao tokom aprila meseca.

Tumbaković je tokom leta kritikovao upravu Partizana.

Spekulacije u mogućem otkazu Rašoviću počele su u ponedeljak, a ono što dodatno komplikuje njegovu situaciju je činjenica da mu je prećutno odobreno da utakmicu protiv Radničkog igra u kombinovanom sastavu, kako bi sačuvao ključne igrače za predstojeći "večiti" derbi sa Crvenom zvezdom u subotu na Marakani.

U ponedeljak se na treningu "crno-belih" u SC Teleoptik u Zemunu pojavio i Rašović je na mesto trenera Partizana stigao krajem aprila umesto Vladimira Vermezovića, i sa "crno-belima" odmah osvojio titulu.

Od tada je balansirao sa timom koji nije on selektirao, a iako je konstantno bio suočen sa velikim problemima, što zbog povreda igrača i slabog prelaznog roka, što zbog čestih turbulencija u upravu kluba, drži prvo mesto u Jelen Superligi.

Takođe, Rašović je ove sezone promovisao u prvi tim nekoliko mladih fudbalera, pre svih Andriju Živkovića, sa kojima je radio prethodnih godina u Teleoptiku.

Rašović je od dolaska na mesto trenera Partizana svesno ćutao o očiglednim problemima u Humskoj 1, kako bi zaštitio tim, ali i klub u kojem je ponikao i koji je uspešno predvodio kao kapiten.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: