Štimac i Bokšić o meču sa Srbijom: Godinama smo čekali priliku za revanš

Nacionalni sport - Četvrtak 07.03.2013 - 15:21

"Imamo odličan tim i pun stadion što nas čini favoritima za ovaj meč“, ističu iz tabora Hrvatske

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac objavio je spisak igrača na koje će računati u meču protiv Srbije koji je na programu 22. marta.

Ono što bi najviše trebalo da brine srpski tim je to što je selektor Kockastih pozvao čak šestoricu napadača., ali i uspon forme hrvatskog plejmejkera Luke Modrića koji je postigao fantastičan pogodak za Real Madrid u osmini finala protiv Mančester junajteda.
Čestitao sam Modriću na sjajnoj igri protiv Reala. Njegova igra će dosta uticati na atmosferu u našem timu jer je dobra atmosfera ključ uspeha. Pozivam sve da ovih 15 dana širimo ljubav, a ne mržnju“, rekao je Štimac i dodao: „Nećemo nasedati na provokacije. Naš zadatak je da promovišemo fudbal onako kako se mlada Hrvatska država promovisala u svetu“.

Pored euforije koja vlada u taboru Hrvatske, Štimac se ipak susreće i sa manjim poteškoćama.
“Raduje me zdravlje naših igrača, ali neki imaju problema sa formom. Možda imamo mali problem sa defanzivnim veznim igračima. Radošević i Kovačić su prelaskom u velike klubove izgubili deo minutaže. Badelj je umoran, a Vukojević je zbog male minutaže promenio klub. Najviše me brine Perišić koji igra na osetljivoj poziciji u reprezentaciji, a trenutno ne igra u klubu. Takođe i kasniji start ukrajinske lige nam stvara probleme“, istakao je Štimac.

Selektor Hrvatske se osvrnuo i na srpski tim koji je, prema njegovim rečima, jako dobar.
„Ne bih nikoga posebno izdvojio. Dobra su ekipa. Odlučili su da grade tim za budućnost i to je veoma teško. Imaju dosta talentovanih igrača, ali i iskustvo. Veoma ih respektujem i sa tim mišljenjem dočekujem ovu utakmicu“, zaključio je Štimac.

Isto mišljenje sa selektorom deli i njegov pomoćnik Alen Bokšić koji dodaje:
Ovakve utakmice se čekaju i pamte godinama. Onu utakmicu kada smo igrali 2:2 pamtim po lošem, ali ovo je sjajna prilika za revanš. Imamo odličan tim i pun stadion što nas čini favoritima za ovaj meč“, istakao je Bokšić koji je 1999. godine postigao vodeći pogodak za Hrvatsku protiv Jugoslavije.

Mozzart sport

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: