Stojadinović: Oteto nam 6 bodova!

Nacionalni sport - Ponedeljak 28.10.2013 - 08:39

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović tvrdi da je njegov tim sudijskim greškama oštećen za šest bodova ove sezone.

Crvena zvezda Crvena zvezda

"Crveno-beli" su u prvih deset kola od mogućih 30 osvojili samo 17 bodova, a uoči večitog derbija za Partizanom zaostaje četiri.

Na Marakani su ogorčeni suđenjem iz kola u kolo, a poslednje što ih je razočaralo je poništen gol Gorana Gogića u remiju sa Radničkim u Nišu (1:1), zbog navodnog ofsajda Daude.

-Sudije nas upropastiše! Do sada se nisam oglašavao po tom pitanju, ali ovo je prevršilo svaku meru.U Nišu nam je poništen regularan gol, apsolutno nema govora o ofsajdu.

To se dobro vidi na snimku, svi koji su gledali mogli su da se uvere u istinitost ove tvrdnje- tvrdi Stojadinović.

Stojadinović podseća da ovo nije prvi put da se dešavaju greške na štetu crveno-belih.

-Oštećeni smo i protiv Donjeg Srema za čist gol, a protiv Voždovca i Čukaričkog nam nisu svirani očigledni penali. Možda baš ti bodovi budu presudni u borbi za titulu.

Pa, nije Zvezda Barselona pa da se prošeta kroz ligu. Očigledno, moćni pojedinci misle da će zadržati pozicije ako Zvezda zaostaje na tabeli, pa računaju da rukovodstvo neće imati vremena da se bavi promenama u fudbalu nego svojom mukom.

E zato je Zvezdi sudijskom krađom oteto šest bodova- ljutito konstatuje sportski direktor kluba iz Ljutice Bogdana.

I u stručnom štabu crveno-belih vlada veliko nezadovoljstvo zbog sudijskih odluka, ali i zbog igre koju prikazuje njihov tim.

-Nisu dobri utisci, nama su potrebne pobede, a pošto ne dobijamo u nizu ne mogu da budem zadovoljan. Problem je u zrelosti. Ne koristimo situacije koje moramo. Imali smo nekoliko prilika da stignemo Partizan, ali ćemo to morati da uradimo u direktnom duelu- rekao je trener Slaviša Stojanović.

Zvezda je ponovo primila gol na početku i praktično ušla u utakmicu iz minusa.

-Fascinantno je i neshvatljivo da već tri ili četiri puta primamo gol iz prvog šuta. Koncentracija i individualni kvalitet su na takvom nivou da nam se takve greške dešavaju.

Moje strpljenje je već na ivici. Radimo, uvežbavamo, pazimo na svaki detalj, ali jedno je rad na treninzima, a drugo pojedinačni kvalitet.

Na nekim pozicijama nemamo ono što želimo. Potrebni su nam i veća koncentracija i više profesionalizma. Utakmica počinje kad se oblači oprema, a završava kad se ode na tuširanje i to moraju svi da shvate.Treba da se desi nešto, biće promena već u sredu- istakao je Stojanović.

Problemi sa štoperima sada već dostižu kritičnu tačku jer Zvezdu posle kup duela s Radničkim 1923 čeka sudbonosni večiti derbi.

-Za mene je svaka sedmica sudbonosna. Ova možda i za sve. Ali, mi imamo mogućnost da stanemo na noge. Zato i ne strepim od derbija, već ga gledam kao priliku da konačno ostvarimo nešto čemu smo stalno blizu, a nikako da uhvatimo.

Činjenica je da imamo ozbiljan problem s odbranom i videćemo kako da prevaziđemo ovu situaciju- zaključio je Stojanović.

Zvezda u sredu dočekuje Radnički 1923 u osmini finala Kupa Srbije, a već u subotu i Partizan, u 145. ligaškom 'večitom' derbiju.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: