Stojanović u Zvezdi debitovao pobedom

Nacionalni sport - Nedelja 30.06.2013 - 10:26

Crvena zvezda pobedila je i u drugoj utakmici na pripremama u Sloveniji ekipu Domžala sa 2:0, na “Športnom parku“ pred par stotina ljudi.

Stojanović Stojanović

Na debiju trenera Slaviše Stojanovića golove za 'crveno-bele' postigli su Stefan Mihajlović u trećem i Filip Kasalica u 78. minutu.

Naš najtrofejniji klub je i pre oko godinu dana igrao prijateljski meč sa ekipom Domžala, rezultat je bio 0:0. Da podsetimo, Zvezda je u prvom kontrolnom meču pobedila ekipu Krke sa 1:0 golom, a Mihajlović je i tad bio strelac.

Slaviša Stojanović odlučio se za malo eksperimentisanja, pa je Filip Mladenović igrao na poziciji krila.

Startnu postavu Zvezde čine: Bajković, Vešović, Krneta, Marinković, N. Mijailović, Milijaš, Milivojević, Kasalica, Mladenović, Rakić, Mihajlović, dok se na klupi nalaze Vesić, Lazić, Dauda, Đorđević, Ahčin, Mirić, Đuričković, Savićević, Jovanović

Domžale: Balažić, Valkovec, Skubic, Dobrovoljec, Vancaš, Parker, Balokog, Draksler, Tirc, Zec, Miki.

Prvo poluvreme:

Zvezda je povela već u trećem minutu. Posle dobrog prodora i centaršuta Kasalice sa desne strane na drugu stativu najbolji u skoku bio je Mihajlović, koji donosi prednost ’crveno-belima’ 1:0.

U nastavku se igralo najviše na sredini problema, bez pravih prilika.

U 24. minutu dve prilike je propustio debitant Đorđe Rakić. Prvo je Kasalica uputio centaršut na 10 metara od gola domaćih, ali se Rakić slabo snašao, za razliku od sledećeg napada kada je na ubacivanje Mladenovića sa leve strane uhvatio volej, ali je lopta otišla preko gola.

Zvezda kontroliše igru protiv nemoćnog protivnika, a Milijaš je u 30. minutu zapretio iz slobodnog udarca, ali je lopta završila tik pored stative. Posle ovoga nije bilo izglednijih prilika, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:0.

Drugo poluvreme:

Bajkovića je na golu zamenio Vesić, Mirić je zamenio Mijailovića koji je igrao na mestu beka, na koje se vratio Mladenović.

Prilika za Domžale u 52. minutu, Vuk je šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta prohujala iznad prečke.

Ritam utakmice je opao u odnosu na prvo poluvreme, Rakića i Mihajlovića zamenili su Dauda i Đorđević. Primetno je da fudbaleri Zvezde nemaju snage za svih 90 minuta jakog ritma, što je i normalno, s obzirom da su pripreme tek počele. Domaći pokušavaju da preuzmu inicijativu, ali im to ne polazi za rukom.

Vešović se istakao u nekoliko odbrambenih startova, a u 68. minutu je pretrčao 50 metara i uposlio Daudu, koji je loše primio loptu.

Igra se 70. minut, Savićević i Lazić zamenili su Milijaša i Vešovića.

Zvezda vodi sa 2:0! Strelac je Filip Kasalica, na asistenciju Nikole Đorđevića, koji se odlično snašao i pronašao usamljenog crnogorskog reprezentativca posle brze kontre u 78 minutu. Inače, malo pre toga, Milijaša i Vešovića zamenili su Savićević i Lazić, a upravo Kasalica je poneo kapitensku traku.

Nemanja Ahčin zamenio je raspoloženog Luku Milivojevića u 86. minutu.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: