Triler, produžeci, Zvezdi trofej!

Nacionalni sport - Ponedeljak 14.01.2013 - 10:05

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Partizan posle produžetaka u spektakularnom finalu Kupa Srbije 9:8 (2:2, 3:0, 2:3, 1:3, 0:0, 1:0).

Triler, produžeci, Zvezdi trofej! Triler, produžeci, Zvezdi trofej!

Posle izjednačenog starta, Zvezda se serijom od tri gola odvojila na 5:3, da bi Partizan odličnom igrom u trećem i četvrtom periodu igre, serijom od 4:0, stigao sa 4:7 na 8:7. Posle prva tri minuta igre nije bilo golova, da bi Duško Pjetlović, golom tridesetak sekundi pred kraj drugog produžetka, doneo prvi trofej 'crveno-belima' u sezoni.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Avramović sa tri gola, dok su Rašović, Vapenski i Pjetlović postigli gol manje. Sa druge strane, Ćuk je postigao dva gola, a Mitrović i Mandić po jedan.

Crvena zvezda: Šefik (14 odbrana), S. Rašović 2, Rađen, Ivošević, Milićević, Pijetlović 2, Avramović 3, V. Rašović, Randjelović, Vapenski 2, Prlainović, Eškert, Draksimović.
Partizan: Soro (14 odbrana), Obradović, Mandić 1, Tanasković, Subotić 1, Rackov, Chuk 2, Dedović 1, Matović, Mitrović 2, Basara 1, Jokić, Vukićević.
Igrač više: Crvena zvezda 16 (7), Partizan 12 (1).
Dva igrača više: Crvena zvezda 1 (1), Partizan 1 (1).
Peterci: Partizan 2 (1).

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu...

Prvi gol na meču postigao je Marko Avramović na asistenciju Andrije Prlainovića, ali je Partizan već u sledećem napadu Stefan Mitrović izjednačio iz peterca.

U prvoj četvrtini su se najviše istakli golmani dveju ekipa, Šefik i Soro, dok su se napadi uglavnom završavali šutevima iz daljine.

Dedović, je šutem sa nekih devet metara, savladao Šefika, da bi u narednom napadu Strahinja Rašović poravnao na 2:2.

Imao je Partizan priliku da povede šest sekundi pred kraj, ali je Šefik odbranio peterac Mitroviću.

'Crno-beli' su stigli prvi do lopte na otvaranju druge četvrtine, ali je Šefik ponovo bio siguran na golu, dok je na drugoj strani Avramović bio precizan za vođstvo Zvezde - 3:2.

Imao je Partizan priliku, sa igračem više, za izjednačenje u narednom napadu, ali 'crno-beli' i dalje ne znaju za gol sa igračem više.

'Crveno-beli' su golom Duška Pjetlovića prvi put poveli sa dva gola razlike - 4:2.

Aktuelni šampion ni četvrti put nije iskoristio igrača više, da bi Strahinja Rašović svojim drugim golom doneo prednost od tri gola svom timu - 5:2.

Miloš Ćuk je na otvaranju drugog dela igre smanjio na 5:3, ali je Avramović, svojim trećim golom, vratio Zvezdu na +3 - 6:3.

'Crno-beli' su tek sa igrača više uspeli da postignu gol kada imaju brojčanu prednost u bazenu. Ćuk drugim uzastopnim golom smanjuje na 6:4.

U narednom napadu na drugoj strani ista slika. Zvezda je imala dva igrača više, a Vapenski bio precizan za 7:4.

Posle nekoliko napada bez pogodaka sa obe strane, Dušan Mandić je odličnim udarcem iz daljine savladao Šefika i vratio svoj tim u igru - 7:5.

Obe ekipe su ušle dosta čvrsto i nervozno u poslednju deonicu igre, pa se na prvi gol čekalo puna četiri minuta.

Led je probio 17-godišnji Gavril Subotić i doveo samo tim na samo minus jedan. Inače, Partizan je preko Subotića stigao do prvog gola sa igračem manje na meču.

Zvezda nije iskoristila ni naredni napad, da bi Partizan preko Ćuka stigao do izjednačenja - 7:7.

Mitrović je, četvrtim vezanim golom Partizana, doveo 'crno-bele' u vođstvo od 8:7, ali je Vapenski izjednačio na 8:8.

Nije jedna od dveju ekipa nije iskoristila svoj poslednji napad sa igračem više, tako da ćemo gledati produžetke.

Partizan je došao do lopte na početku produžetaka, ali je Ćuk šutirao visoko preko gola, da bi šut Vapenskog u narednom napadu odbranio Soro.

Ishitreno su igrali i jedni i drugi u napadu, tako da je prvi produžetak završen bez golova.

'Crno-beli' su opet došli do lopte, ali nisu postigli gol.

Zvezda je u narednom napadu došla do igrača više, da bi Pjetlović jednu odbijenu loptu sproveo u prazan gol za 9:8.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: