Vaterpolo: Majstorica za titulu

Nacionalni sport - Nedelja 12.05.2013 - 11:33

Vaterpolisti Radničkog izborili su se za odlučujući peti meč finalne serije šampionata Srbije.

Vaterpolo: Majstorica za titulu Vaterpolo: Majstorica za titulu

U četvrtom duelu finala Kragujevčani su na svom bazenu lako i ubedljivo savladali Crvenu zvezdu sa 13:9.

U rezultatski najmanje neizvesnom duelu finalne serije ekipa Dejana Udovičića je praktično od početka do kraja imala prednost i zasluženo je izborila majstoricu koja se u sredu igra na Tašmajdanu.

Filip Filipović postigao je tri pogotka za Kragujevčane, u čije redove se posle dva meča pauze zbog suspenzije vratio kapiten Vanja Udovičić. Po tri pogotka u beogradskom timu postigli su Marko Avramović i Strahinja Rašović.

Duel u Kragujevcu počeo je nervoznom igrom. Zvezda je prva propustila priliku sa igračem više, a prvi gol na utakmici postigao je Đorđe Filipović za vođstvo Kragujevčana.

Usledilo je ponovo nekoliko grešaka u kojima su prednjačili beogradski crveno-beli. Radnički je odlično koristio slabo vraćanje Zvezde u odbranu pa je Đorđe Filipović postigao i drugi gol za domaćina – 2:0.

Zvezda se u nastavku prve deonice konsolidovala. Nakon što je Pijetlović iznudio isključenje pogodio je Strahinja Rašović za 2:1, Radnički nije iskoristio svoj sledeći napad (Čupić), a u kontri je Zvezdi izjednačenje doneo Avramović.

Do kraja prve deonice postignuta su još dva gola. Filipović je pogodio sa peterca za Kragujevčane, a u poslednjoj sekundi prve četvrtine novo izjednačenje gostima doneo je Vapenski sjajnim udarcem sa distance.

Nakon dva neiskorišćena napada na startu druge deonice, Filip Filipović je u svom stilu ponovo doneo svom timu prednost. U drugoj deonici viđeno je i dosta prljavih poteza u bazenu, bolje su se snašli domaćini, pa je Ćirković povećao na 5:3.

Do kraja poluvremena Strahinja Rašović je iz kontre pogodio za Zvezdu, a na drugoj strani Đorđe Filipović je svojim trećim golom obezbedio Radničkom plus dva na poluvremenu (6:4).

U trećoj četvrtini je praktično i odlučen pobednik. Ekipa Dejana Udovičića krenula je furiozno, postigla je tri brza gola i došla do ogromnih plus pet (9:4). Mnogo tenzije je viđeno u bazenu, Radnički je delovao odlučnije i pred poslednji period imao je praktično nedostižnih 11:7.

Poslednja četvrtina bila je formalnost. Zvezda nije uspela da pripreti Radničkom koji je lagano održao prednost i na kraju je slavio ubedljivu pobedu.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: