Važan trijumf Zvezde u Ljubljani

Nacionalni sport - Nedelja 06.01.2013 - 11:07

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Union Olimpiju u Ljubljani sa 70:56 u 16. kolu regionalne ABA lige i sada imaju 11 pobeda i pet poraza.

Važan trijumf Zvezde u Ljubljani Važan trijumf Zvezde u Ljubljani

Početkom drugog perioda Zvezda je prvi put došla do dvocifrene prednosti, a domaći do kraja meča nijednom nisu prišli na manje od sedam poena zaostatka.

Najbolji kod Zvezde bio je Igor Rakočević sa 23 poena (7-13 iz igre, 4sk), a Boris Savović imao je 13 poena (4-7 iz igre) i 13 skokova. Braun i Katić upisali su po 7 poena, a Zvezda u sledećem kolu igra sa Cedevitom kod kuće.

Pre toga, crveno-bele očekuje prvi meč Top 16 faze Evrokupa, u sredu od 19.30h na TV B92.

Olimpiju, koja sada ima skor 8-8, predvodio je Eron Bejns sa 13 poena i 11 skokova, a 12 poena imao je Temu Raniko. Olimpija u sledećoj rundi dočekuje Zadar.

U "Stožicama" nije viđena baš blistava košarka, a Zvezda nije platila cenu za veliki broj izgubljenih lopti (17, napsram 10 Olimpije) i ne baš najbolje izvođenje penala (20-31).

Crveno-beli su odigrali odlično u odbrani, ali ni Olimpija, tim koji 'živi i umire' od šuta, nije imala svoj dan - za tri su domaći šutirali 6-25, a za dva 9-34.

Tekstualni prenos meča:

Nije se igralo naročito efikasno na početku meča, nijedna od ekipa nije uspevala da sprovede svoje akcije u delo, ali je Olimpija pogodila dve trojke i vodila sa 8:4.

Igru na postu Zvezde domaći su pokušavali da spreče udvajanjima, ali su se Beograđani relativno dobro nosili sa njima i posle pogotka Brauna poveli su sa 10:8.

’Crveno-beli’ su nastavili sa dobrom igrom, bili su superiorni u skoku (14-8 posle prve četvrtine), a posle polaganja Nelsona u polukontri poveli su sa 17:11. Međutim, trojkom Prepeliča Olimpija na prvi dvominutni odmor odlazi sa tri poena zaostatka – 17:14.

Gosti su odlično počeli drugu četvrtinu i posle serije 7-0 poveli su sa deset poena razlike. Posle tehničke Prepeliču poentirao je Braun, nadovezao se Savović posle ofanzivnog skoka, a seriju je zaokružio Cvetković ukradenom loptom i polaganjem u kontri (24:14).

Olimpija je igrala očajno, nije uspevala da pogodi ni za tri poena ni iz reketa, ali Zvezda je zbog nekoliko izgubljenih lopti propustila priliku da napravi još veću prednost.

Pomalo nepovezana igra nastavila se na obe strane, a trener Vukoičić je tražio tajm aut posle trojke Ranika kojom su Ljubljančani prišli na -7 (30:23).

Nijedna od ekipa nije dolazila do prave igre u napadu, ali je Zvezda imala rešenja iz reketa, dok se Olimpija bezuspešno oslanjala na šut za tri poena (4-14 u prvom poluvremenu).

Na kraju prvog poluvremena, utisak je realnih +10 za Zvezdu – 36:26.
zvezda statistika igrača
U prva dva minuta treće deonice nijedna ekipa nije uspela da postigne koš, a onda je proradio Igor Rakočević. Prvo je pogodio dva od tri penala, zatim je dao trojku, a onda je još jednom pogodio u poslednjoj sekundi napada za +15 (44:29).

U dvorani „Stožice“ bilo je prisutno 5700 gledalaca, od toga veliki broj navijača Zvezde, koji su u tom momentu nadglasali domaće pevajući „Zvezda, ooo“.

Posle toga je usledio prazan hod u igri Zvezde, pre svega u napadu, a u odbrani su rivalski igrači previše lako slati na liniju penala. Malo-pomalo, Olimpija se primakla, a posle trojke Ranika za 46:39 trener Vukoičić zatražio je tajm aut.

Minut odmora bio je pravi potez – Zvezda je posle toga poenima centara, četiri Katića i dva Savovića, imala 12 poena viška pred poslednji dvominutni odmor (52:40).

Iako je Olimpija počela poslednji period serijom 5-0 i imala otvoren šut, Zvezda je izdržala taj nalet i Cvetković je u polukontri pogodio trojku za +10 (55:45).

Do kraja meča ’crveno-beli’ su održavali prednost, Olimpija nijednom nije uspela da priđe i učini meč neizvesnim, pa je Zvezda zabeležila izuzetno važan trijumf pred niz teških mečeva u januaru.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: