Velji zlato i srpski rekord

Nacionalni sport - Subota 22.06.2013 - 01:21

Plivač Velimir Stjepanović osvojio je prvu zlatnu medalju za Srbiju na Mediteranskim igrama u Mersinu, pošto je bio najbrži u trci na 400 metara slobodnim stilom u vremenu 3:48,33.

Stjepanović na postolju Stjepanović na postolju

Velja je ujedno i popravio državni rekord za četiri sekunde (dosadašnji 3:52,85) i ostvario A normu za Svetsko prvenstvo u Barseloni.

Pored Stjepanovića na postolju su se našli Melui iz Tunisa sa vremenom 3:48,67 i Francuz Gveri sa vremenom 3:52,68.

Sjajnom trkom Velja je na najbolji način zaokružio prvi takmičarski dan na Mediteranskim igrama i posle Vanje Babića osvojio drugu medalju za našu zemlju.

"Osećam se fantastično. S obzirom da sam bio povređen, osam meseci nisam trenirao kako treba, ali evo uspeo sam da osvojim zlato, a svoje najbolje vreme popravim za četiri sekunde", rekao je Stjepanović posle ceremonije dodele medalja.

Stjepanovića nakon 400m slobodno u Mersinu očekuju trke u još pet disciplina.

"Ima vremena da razmišljam o sledećim trkama. Prostora za medalje uvek ima. Tu je nekoliko disciplina, a ja uvek idem na pobedu", poručio je srpski plivač.

Blic

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: