Vi ste izabrali: Milica je najbolja

Nacionalni sport - Utorak 01.01.2013 - 16:37

Prethodnih dana na našem sajtu se imali priliku da glasate za najboljeg sportistu Srbije u 2012. godine, a ta titula na kraju je pripala Milici Mandić.

Milica Mandić Milica Mandić

Od početka do kraja glasanja nije bilo sumnje ko će se boriti za titulu, a Milica je na kraju glasanja, tačno u podne 1. januara imala 1.297 glasova i drugoplasiranog Novaka Đokovića pobedila za samo 25 bodova. Na trećem mestu našla se Amela Terzić, nova evropska juniorska šampionka u krosu, koja je sakupila 460 bodova.

Pošto je princip glasanja bio takav da možete da svoj glas možete da date samo jednom sportisti, Milici je pripala titula za najbolju sportistkinju Srbije, a Novaku za najboljeg sportistu.

Mandićeva je titulu najbolje u Srbiji zaslužila zahvaljujući zlatu u tekvondou na Olimpijskim igrama u Londonu. Milica je ujedno našoj zemlji donela prvo najsjajnije odličje od Sidneja 2000. godine, kada su odbojkaši bili zlatni, ali i prvo pod imenom Srbija.

Đoković je, takođe, imao uspešnu godinu, koju je završio kao prvi reket sveta, a tokom nje osvojio je titule na Australijan Openu, Mastersima u Majamiju, Torontu i Šangaju, završnom Mastersu sezone u Londonu i turniru u Pekingu.

U izbor za najboljeg sportistu u 2012. godini bili su uvršteni i ostali osvajači medalja iz Londona Ivana Maksimović, Andrija Zlatić i Andrija Prlainović ispred vaterpolista, kao i Branislav Ivanović, Emir Bekrić, Darko Stanić i Katarina Tomašević.

Milica je dala intervju za B92 pred praznike, a za nas su u poslednjim danima 2012. godine govorili i Nebojša Čović, Željko Obradović, Dejan Bodiroga, Gregor Šlirencauer i Danko Lazović.

Pored toga, naš stručni tim analizirao je igru Partizana, Zvezde i Radničkog u ABA ligi i Evropi, a prošli smo kroz najzanimljivije trenutke 2012. na teniskim, košarkaškim, fudbalskim terenima i svuda gde se ljudi trkaju na dva, četiri iili više točkova.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: