Vujošević i Čović na SOS kanalu?

Nacionalni sport - Nedelja 24.02.2013 - 17:47

Trener Partizana mt:s Duško Vujošević pristao je na poziv SOS kanala za gostovanje, ali ga je predsednik Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović odbio.

 

 

Direktor SOS kanala Dragiša Kovačević pozvao je javno Čovića i Vujoševića da dođu u ponedeljak u emisiju SOS koš i pokušaju da reše nesuglasice.
 
Predsednik Zvezde i trener Partizana vode verbalni rat još od pre početka sezone, a tenzije su dostigle vrhunac posle prekida finala Kupa Radivoja Koraća.
 
„Na žalost velikog broja ljubitelja košarke, neće doći do planirane emisije u kojoj smo želeli da gostuju Nebojša Čović i Duško Vujošević. Iz košarkaškog kluba Partizan mt:s su nam odgovorili da je Vujošević pristao da gostuje na SOS kanalu, dok je Čović poslao negativan odgovor. Njihovo gostovanje nije bilo zamišljeno kao TV duel, već kao razgovor dvojice odgovornih i civilizovanih košarkaških radnika, sa jednom jedinom namerom, da se smire tenzije koje su mesecima prisutne. Smatrali smo da bi njihovo zajedničko prisustvo u studiju bio znak dobre volje i poruka košarkaškoj javnosti da ljudi sa različitim mišljenjima i stavovima mogu da se gledaju u oči i razgovaraju kao sportski rivali, a ne sportski neprijatelji“, objavio je SOS kanal. 
 
Čović je za B92 rekao da je još u petak poslao odgovor Kovačeviću i zahvalio se na pozivu, ali je istakao da smatra „da televizijski duel u kome bi učestvovali trener KK Partizan mt:s i on u ovom trenutku ne bi doprineo smirivanju strasti i tenzija između naša dva najveća i najpopularnija kluba. Naprotiv, misli da bi to dovelo do dodatnog zaošravanja odnosa, a to je najmanje što je potrebno“. 
 
„Pre bilo kakve televizijske emisije u kojoj bismo se zajedno pojavili trener KK Partizan mt:s i ja, neophodno je da rukovodstva Crvene zvezde i Partizana zajedno sa čelnicima Saveza održe zajednički sastanak u cilju rešavanja spornih pitanja“, istakao je Čović. 
 
Čović je, takođe, naglasio da je takvu inicijativu već pokrenuo još u avgustu 2012. i ponovio nedavno, i da je pre nekoliko dana konačno dobio pozitivan odgovor od predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa, koji ga je uverio da će učiniti sve da do tog sastanka dođe. 
 
„Smatram da ne bi bilo dobro da se ovakav tip emisije ili okruglog stola organizuje u emisiji SOS koš, jer smatram da su taj televizijski magazin i njegov voditelj mnogo doprineli zaoštravanju odnosa između Crvene zvezde i Partizana“, dodaje se u Čovićevom odgovoru direktoru SOS kanala. 
 
Podsetimo, Čović je tražio od prvog čoveka Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa da organizuje sastanak koji bi doprineo smanjenju tenzija između ’večitih’. Đilas je istakao da je spreman za to, ali da je potrebna iskrena želja oba kluba da se taj sastanak održi.
 
B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: