Vuković: Prihvatam odgovornost

Nacionalni sport - Utorak 22.01.2013 - 12:28

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da preuzima odgovornost posle debakla na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Vuković: Prihvatam odgovornost Vuković: Prihvatam odgovornost

Naša selekcija je u osmini finala ubedljivo izgubila od domaćina rezultatom 31:20.

Vuković kaže da ekipa nije ispoštovala dogovor, ali i da nema opravdanja za ovakav poraz.

„Slažem se sa činjenicom da smo već u 20. minutu izgubili ovaj meč osmine finala. Nismo ispoštovali neke dogovore iz svlačionice. Dogovor je bio, da budemo što ozbiljniji u odbrani, što gušće da igramo i rešimo početni talas Sarmijenta, koji voli brzo da reši situaciju. Ideja je bila da u napadu budemo stpljivi, što nismo bili. Utakmicu smo završili sa 19 tehničkih grešaka. Činjenica je da nije mi lako, kao i igračima. Ne znam da li neko voli kada izgubi, ali mi smeta kada izgubimo a da nas Španci ničim nisu iznenadili a „ubili“ sa 11 razlike. To je to što najviše boli. Videćemo kako dalje. Moram da prihvatim odgovornost. To je moj deo posla, jer sam ja izabrano ekipu. Možda sam bio malo nerealan kada smo pošli ovamo. Videli ste da mladost nije u stanju da odgovori zadacima i svaka rotaciija bila je sa mnogo grešaka. I pored svega, stojim iza toga, da mi se ova ekipa sviđa“, rekao je Vuković.

Reprezentativci i selektor su i pre utakmice najavljivali težak meč i govorili da je pobeda gotovo nerealna.

„Da se ne lažemo znali smo svi u dubini duše da će ovaj duel biti nemoguća misija. Mogli smo da igramo najbolje na svetu, ne bismo pobedili. Meni smeta, to sto mi svojom igrom pomognemo svakom protivniku da im bude lakše. Previše smo naivni, jer sve što se desi prvi put, desi se nama. To je ono na čemu se mora raditi. Posle ovoga ćemo svi izvući pouke“, izajvio je Vuković.

Posle meča sa Špancima, golman našeg tima Darko Stanić izvinio se zbog očajne igre.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: