Žurnal tvrdi da finalisti F4 idu u Evroligu

Nacionalni sport - Ponedeljak 25.02.2013 - 12:21

“Đordi Bertomeu mi je nedvosmisleno potvrdio da samo finalisti fajnal fora idu u evropsku elitu“, kaže Božidar Maljković

Evroliga o klin, ABA o ploču! Sudeći po poslednjim saznanjima Sportskog žurnala čelnici regionalnog takmičenja će ipak morati da se povinuju zahtevima evropskih kolega i u poslednjem času obesmisliti 26 gola regularnog dela sezone Jadranske lige! Naime, Božidar Maljković, dobar prijatelj sa direktorom Evrolige Đordijem Bertomeuom, otkrio je za Žurnal da će plasman u elitno evropsko takmičenje direktno izboriti samo finalisti završnog turnira Evrolige, dok će trećeplasirani tim sa F4 u kvalifikacije!

“Nedvosmisleno mi je potvrdio da samo finalisti fajnal fora ABA lige idu u Evroligu, a u kvalifikacije ide trećeplasirani“, kazao je Maljković uslišivši molbu Žurnala da pozove Bertomeua i razreši dilemu, koji su u subotu otvorile Večernje novosti pozivajuću se na izjavu direktora Evrolige za komunikacije Dijega Fernandeza.

Međutim, čelnici ABA lige, konkretno Slaven Bilić, na sva usta pričali su da u Evroligu idu osvajač titule i dva najbolja tima iz prvenstvenog dela (ovaj drugi u kvalifikacije). Tako kažu i propisi Jadranske lige?
“To je tačno, ali ABA je članica Evrolige i mora da poštuje njihova pravila. Ranije su izuzetak bile Francuska i Turska, ali ih je Bertomeu naterao da poštuju uzuse krovne organizacije“, odgovara Maljković.

Dakle, ko će biti prvi, a ko četvrti posle regularnog dela sezone ispostaviće se kao skoro pa sasvim nebitno! Džabe Igokei 17 pobeda u dosadašnja 22 kola?

“Bertomeu danas ima sastanak sa Radovanom Lorbekom, predsednikom ABA lige, i Romanom Liscem. U petak će Evroliga povodom toga izdati zvanično saopštenje“, kaže Maljković, koji je i sam zbunjen neverovatnom nelogičnošću za koju su učesnici ABA lige saznali u samom finišu sezone.

“Ne verujem da je došlo do greške prilikom prevođenja“, ističe Maljković.

Mozzart Sport

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: