Zvezda u Areni od 2014.

Nacionalni sport - Sreda 03.07.2013 - 15:25

Predsednik KK kluba Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović rekao je da će tim utakmice ABA i Evrolige kao domaćini od 2014. godine igrati u "KOMBANK areni".

Ilustracija Ilustracija

"Crveno-beli" su želeli da utakmice u svojoj debitantskoj sezoni u ULEB Evroligi igraju u beogradskoj Areni, ali je Čović istakao da je to nemoguće do 2014. godine.

"Neko je morao da povuče prvi potez, organizovati utakmice u Areni nije nimalo jednostavno, ni jeftino, ali potrudićemo se da pronađemo rešenje", poručio je Čović.

On je dodao da se klub opredelio za najveću halu u zemlju, uprkos mogućnosti da pojedine utrakmice u Jadranskoj ligi budu slabije posećene.

"Naše opredeljenje je Arena, želeli smo da Jadransku i Evroligu igramo u Areni, ali postoje tehnički problemi, jer je ona zauzeta, pa ćemo do kraja 2013. igrati u Pioniru, a od 2014. u Areni. Naš koncept je da Zvezdu preselimo u tu halu, želimo da Arena više bude u funkciji sporta za šta je i napravljena", rekao je Čović na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

Funkcioner Zvezde kazao je da će učiniti sve da ekipu rastereti za takmičenje u Evroligi.

"Zvezda nema opterećenja u Evroligi, ali to ne znači da se nećemo boriti. Učiniću sve da igrači ne osećaju nikakvo rezultatsko opterećenje, već da se bore maksimalno. Naravno, ako budemo mogli da prođemo u drugi krug, borićemo se i tu maksimalno. Ne može se sve promeniti za jedan dan ili dve godine", rekao je Čović.

Predsednik Zvezde kazao je da su igra i nastupi u Evroligi stvar trenera, ali je kazao šta je zadatak administracije.

"Pitanje igranja Evrolige i rezultata je pitanje za trenera. Mi u administraciji radimo maksimalno da Zvezdu podignemo na nivo koji odgovara evroligaškim standardima, da ne bi bilo iznenađenja kad od one tamo sezone nastupe velike promene u Evroligi", rekao je Čović.

Žreb za Evroligu održaće se u četvrtak u Barseloni, a elitno evropsko takmičenje, u kojem Crvena zvezda učestvuje posle 14 godina počinje 16. oktobra.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: