ABA: Partizan na -23 u Laktašima

Sport - Ponedeljak 03.12.2012 - 09:21

Košarkaši Partizana odigrali su svoj najlošiji meč ove sezone i izgubili su od Igokee u Laktašima sa 73:50 u derbiju 15. kola regionalne ABA lige.

ilustracija ilustracija

Igokea sada ima skor 9-2 i izdvojila se na čelu tabele, dok su ‘crno-beli’ drugi sa osam pobeda i tri poraza.

U finišu druge četvrtine domaći su napravili seriju 11-0, poveli su 31:18, a posle toga Partizan nijednom nije prišao na jednocifrenu razliku.

Jedini ‘dvocifren’ u ekipi Partizana bio je Dejan Musli sa 10 poena (3-4 iz igre, 3sk), Nikola Milutinov dao je 7 poena, kao i Leo Vesterman, ali uz 7 izgubljenih lopti.

Ukupno, Partizan je imao 23 izgubljene lopte, iz igre je šutirao 18-52, a sa linije slobodnih bacanja 11-19. Marko Brkić predvodio je Igokeu sa 17 poena, Branko Jorović dao je 13, a Nebojša Joksimović 10 poena.

U sledećoj rundi Partizan dočekuje MZT Skoplje, a Igokea gostuje Krki u Novom Mestu.

partizan statistika


Tekstualni prenos meča:

Na početku meča igralo se u prilično brzom tempu, ali sa dosta grešaka i nepreciznih šuteva.

Najviše zahvaljujući Joroviću koji je postigao šest poena Igokea je bila u blagoj prednosti, a posle još jednog teškog šuta Jorovića iz okreta domaći su poveli sa 15:10 na dva minuta do kraja prve deonice.

‘Crno-beli’ su veoma teško dolazili do otvorenih pozicija za šut ili do poena u reketu, a imali su i pet izgubljenih lopti. Ni Igokea nije blistala, ali je posle trojke Komatine na prvi dvominutni odmor otišla sa prednošću 18:14.

Vrlo tvrda igra sa mnogo grešaka nastavila se i u drugoj četvrtini – Partizan je gubio i suviše lopti (13 do poluvremena), a ni Igokea nije birala prava rešenja u napadu.

U prvih pet minuta druge deonice ukupno je postignuto šest poena, a onda je Igokea počela da pogađa van linije 6.75m – Adamović i Joksimović bili su precizni, pogodio je i Brkić, a poenima Dozeta u poslednjoj sekundi Igokea je na 15-minutni odmor otišla sa prednošću 33:21.


igokea statistika


Milosavljević i Musli dali su po četiri poena za Partizan, a ‘crno-beli’ su u prvom poluvremenu šutirali iz igre 7-22.

Igokea je bolje počela i treći period, dala je četiri poena u nizu, a onda je u dovrani nestalo struje jer se aktivirao protivpožarni system posle bakljade navijača Partizana.

Međutim, ni pauza od desetak minuta nije pomogla ekipi Duška Vujoševića. Naprotiv, ‘crno-beli’ nisu imali nikakvo rešenje za čvrstu odbranu Igokee, a domaći su sa druge strane bili rastrčani i sa lakoćom su pronalazili put do koša rivala.

Partizan nikako nije uspevao da dođe do svoje igre, a prednost domaćih samo se uvećavala i u jednom trenutku dostigla je 25 poena prednosti. Na kraju, posle pogotka Lučića Partizan je pred poslednji dvominutni odmor imao zaostatak od 22 poena (55:33).

Pobednik je već tada bio jasan i poslednja četvrtina bila je samo formalnost u kojoj je Igokea proslavila svoj deveti trijumf u regionalnom takmičenju.

B92

Vrati se na kategoriju Sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: