Nastavljena Zvezdina serija pobeda

Sport - Ponedeljak 03.12.2012 - 09:12

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Široki pred preko 6.000 gledalaca u Pioniru sa 69:57, u 11. kolu ABA lige.

crvena zvezda crvena zvezda

Ekipa Vlade Vukoičića je tako stigla do sedme pobede u ABA ligi, a desete uzastopne u svim takmičenjima.

Veoma borbena ekipa Širokog pravila je dosta problema crveno-belima, ali pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje jer su gosti vodili samo jednom na utakmici i to na samom startu (0:2).

Elton Braun imao je 12 poena i pet skokova, 11 poena uz šest skokova imao je Boris Savović, a Majkl Skot je uz takođe šest skokova ubacio i 10 poena. Kod gostiju dva igrača su postigla većinu poena. Planinić je ubacio 22, a Šutalo 18 poena.

Zvezda je ponovo kontrolisala skok (34-26), ali za razliku od nekih prethodnih mečeva kapiten Rakočević nije bio raspoložen (dva poena za 20 minuta) pa se to osetilo u košgeterskom učinku cele ekipe.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri iako su gosti vodili samo posle uvodnih poena na meču. Zvezda nije uspevala da se odlepi od rivala sve do samog finiša kada su Savović i Braun zaigrali na svom nivou. Tim Vlade Vukoičića stigao je do sedam poena viška (20:13), a prvih deset minuta završeno je sa +5 za domaćina (20:15).

Druga deonice počela je furioznom igrom domaćeg sastava. Odbrana Zvezde odlično je funkcionisala, gosti su bili prinuđeni da šutiraju trojke iz teških pozicija pa su crveno-beli serijom 9-0 stigli do prve dvocifrene prednosti (29:15).

Nakon nekoliko grešaka mladog Cvetkovića Široki je postigao pet vezanih poena pa je Vlada Vukoičić odmah zatražio minut odmora. Usledila je serija grešaka i promašaja na obe strane, a u finišu prvog dela bolje su se snašli gosti koji su minut pre kraja uspeli da se spuste na samo minus tri (33:30).

Drugo poluvreme počelo je sa dve trojke raspoloženog Šutala koji je uz Planinića bio najbolji u sastavu Širokog. Zvezda međutim nije dozvolila gostima da preuzmu vođstvo, a onda je u drugom delu treće deonice ponovo uspela da sa odlepi. Serijom 11-4 crveno-beli su okončali treći period, pa su pred poslednjih deset minuta imali plus osam – 52:44.

U finišu treće deonice je praktično i prelomljena utakmica. Zvezda je u poslednjoj četvrtini bez većih problema održala prednost koja je varirala od 15 pa do sedam poena. Zaustavljen je Marko Šutalo i Zvezda je na kraju stigla do sedmog trijumfa u ABA ligi, desetog u nizu u svim takmičenjima.

B92

Vrati se na kategoriju Sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: