"O treneru i predsedniku u petak"

Sport - Utorak 04.12.2012 - 09:44

Član Radne grupe koja rukovodi Crvenom zvezdom Zoran Stojadinović izjavio je da će u petak biti poznato da li Aleksandar Janković ostaje trener crveno-belih.

ilustracija ilustracija

Osim toga u petak bi trebalo da bude poznato i to ko su kandidati za predsednika najtrofejnijeg srpskog kluba.

"(Aleksandar) Sale Janković je podneo izveštaj o radu u prethodna tri meseca. Podneo je ostavku Radnoj grupi i to je bila glavna tema (sastanka)."

"To je jedna veoma ozbiljna odluka da bismo mogli da je donesemo odmah, ali u narednih par dana ćemo doneti odluku da li se ostavka prihvata", kazao je Stojadinović novinarima u ponedeljak posle ponoći na stadionu Zvezde.

Stojadinović je bio jedini član Radne grupe raspoložen za razgovor posle sastanka koji je počeo oko 22.00, a završio se nešto više od pola sata posle ponoći.

"Niko nije razmišljao da ćemo doći u ovu situaciju. Svi smo se nadali da će Sale ostati trener i ovo nas je zateklo", dodao je Stojadinović.

On je kazao da će Zvezdina radna grupa u petak imati sastanak sa Upravnim odborom na kojem će se razgovarati i o kandidatima za predsednika crveno-belih.

U beogradskim medijima se kao novi predsednik Zvezde navodi nekadašnji rukovodilac kluba Dragan Džajić.

Stojadinović je, medjutim, kazao da se sinoć nije pričalo o tome.

"U petak će biti tema kandidati za predsednika. Koliko se sećam, večeras nismo pričali o tome", rekao je Stojadinović.

Džajić, koji je trenutno predsednik Radne grupe, zamolio je novinare da ne govori o svom mogućem povratku na čelo Zvezde, dok je prvi čovek sportskog društva crveno-belih Petar Škundrić posle sastanka na "Marakani" kazao: "Odluka je njegova. Svi su za Džajića".

Sastanku desetočlane Radne grupe je, kako agencija Beta saznaje, prisustvovalo devet članova, pošto je izostao Miodrag Lemajić.

Aleksandar Janković

Klub je nakon sastanka objavio i saopštenje koje prenosimo u celini:

“Aktuelni šef stručnog štaba FK Crvena zvezda Aleksandar Janković podneo je izveštaj Komisiji za period rada od 20. avgusta do 1. decembra tekuće godine i tom prilikom ponudio ostavku na mesto šefa stručnog štaba. Podnošenje izveštaja je proteklo u konstruktivnom dijalogu i članovi Komisije uzeli su u razmatranje izveštaj i doneli odluku da u narednom periodu, a na osnovu zaključka potkomisije za sportska pitanja, odluče po pitanju ponuđene ostavke Aleksandra Jankovića.

Izveštaj Komisiji podnela je i potkomisija za finansijska pitanja. Izveštaj sadrži genezu finansijskog poslovanja kluba od 1996. godine do 31. oktobra 2012. godine sa osvrtom na 1990. i 1991. godinu. Predstavljena je i analiza jednog dela ugovora sa igračima, dobavljačima, kupcima i bankama.

Komsija je raspravljala i o raspisivanju izbora u FK Crvena zvezda i doneta je odluka da se do kraja nedelje održi zajednički sastanak Upravnog odbora i Komisije za stabilizaciju i reorganizaciju na kojem bi bila donešena odluka o raspisivanju izbora.”
 

B92, Beta

Vrati se na kategoriju Sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: