Vranjski MMA u usponu

Sport - Ponedeljak 03.12.2012 - 11:07

Zoran Mladenović (34), instruktor je u klubu mešovitih borilačkih veština „Iron“ iz Vranja i ujedno prestižni takmičar.

Mladenović Mladenović
Prošao je put od kik boksera do profi borca u MMA borilačkim veštinama.
 
- Imao sam u 2011. godini profi nastup na prestižnom „Tesla“ kupu, održanom u Beogradu, po najvećim svetskim standardima, pred više od 3000 gledalaca. 
 
Izgubio sam, u kategoriji do 77 kg, od jednog od najboljih boraca sa ovih prostora, Crnogorca Vase Bakočevića - kaže Mladenović.
  
On je jedan od pionira kik boksa u Vranju, zajedno sa Vedranom Taškovićem, Igorom Mladenovićem i drugim, a kasnije i MMA boksa sa Slađanom Stanojkovićem Priketom.
 
- U kik boksu, od 1999. godine do 2003. bio sam četiri puta prvak SR Jugoslavije, u lou kiku i ful kontaktu, u kategoriji do 71 kg. 
 
Bio sam i viceprvak Srbije, 1999. godine, u kjoko šin kai karateu. 
 
Borilački adrenalin je radio u meni i hteo sam da se oprobam u najprestižnijoj borilačkoj veštini MMA, koja obuhvata sve borilačke veštine zajedno i najzahtevnija je u fizičkoj, ali psihološkoj pripremljenosti – navodi Mladenović.
 
Danas sa Stanojkovićem vodi „Iron“ MMA klub i prenosi  znanje na mlađe polaznike.
 
- Imamo spremne takmičare za MMA semipro borbe i očekujemo prve zapažene rezultate na najprestižnijim takmičenjima u Srbiji – kaže Mladenović.
 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: