"El klasiko", kad mu vreme nije

Svetski sport - Ponedeljak 25.02.2013 - 09:05

Barselona i Real spremaju se za prvi od dva međusobna okršaja ove nedelje, u revanšu polufinala Kupa (utorak, 21.00, Arena sport).

Predstojeći duel dva najveća španska kluba, treći ove sezone, biće žurka za navijače i glavobolja za trenere.

Trener Reala Žoze Murinjo i pomoćnik Tita Viljanove na klupi Barse Đordi Roura pripremaće ekipe sa mislima usredsređenim i na nadolazeći vikend (kada će odigrati još jedan, prvenstveni, "El Klasiko") i na izazove Lige šampiona.

Madriđani će posle dva meča sa Kataloncima otputovati u Mančester, na okršaj sa Junajtedom u revanšu osmine finala Lige šampiona.

Od drugog duela sa "đavolima" u najvećoj meri im zavisi ishod sezone (prvi završen 1:1), pošto imaju šansu još samo za osvajanje "ušatog pehara". I Kupa kralja.

Doduše, za trofej u drugom po značaju španskom takmičenju pita se i Barsa. U prvenstvu ima velikih 16 bodova prednosti u odnosu na "kraljevski klub", a u polufinalu Kupa kralja aktivniji rezultat iz prvog duela (1:1), odigranog na stadionu Santjago Bernabeu 30. januara.

Međutim, i lider Primere ima razlog za brigu - bolan poraz od Milana u prvom meču osmine finala Lige šampiona (0:2). Revanš će biti odigran 12. marta.

"Možete da izgubite utakmicu, ali je zaista važna reakcija na neuspeh", izjavio je Roura posle pobede nad Seviljom minulog vikenda (2:1).

"Imali smo napornu utakmicu i dali su nam gol dok smo je kontrolisali. Međutim, još jednom se tim izdigao iznad teške situacije i pokazao ponos neophodan za veoma važnu pobedu", dodao je Roura.

Barsa se dugo mučila sa timom iz Andaluzije. Gubila je na poluvremenu, ali je u nastavku uspela da preokrene. Posle dve utakmice sa Realom igraće sa Deportivom 9. marta, pa dočekati Milan.

Katalonci imaju blagu prednost pred utorak. U prvom polufinalu Kupa izborili su remi u Madridu, pa sa više optimizma dočekuju 224. okršaj sa najljućim rivalom.

Međutim, bleđi nastupi protiv Milana i Sevilje zabrinuli su navijače. Španski novinari prethodnih dana su ukazivali na to da Mesi, Inijesta i saigrači nemaju "plan B" ako im ne "upali" igra zasnovana na nebrojenim dodavanjima i ogromnom posedu lopte.

Da li će Real iskoristiti pad forme vicešampiona Španije zavisiće od motivacije, spremnosti i pripreme utakmice. Za to će, naravno, biti najzaduženiji Žoze Murinjo.

Portugalac je unapred mislio na okršaj u Kupu kralja, pa je prošlog vikenda u pobedi nad Deportivom odmarao ključne igrače. Kristijano Ronaldo, Mesut Ozil i Sami Kedira ušli su u drugom poluvremenu i podstakli preokret dovoljan za pobedu 2:1.

Murinjov tim saradnika odlučio se za zanimljivu "igricu" uoči polufinala Kupa.

Iako je do sada bilo uobičajeno da "kraljevići" otputuju u Barsu dan pre "El Klasika", šef struke Reala naredio je da igrači ove nedelje odu u Kataloniju tek u utorak ujutro. Polazak na stadion dočekaće u hotelu.

Na taj potez odlučio se poučen prethodnim iskustvima, kada su domaći navijači stvarali buku ispred hotela u kojem su Madriđani spavali i budili ih čitave noći.

Murinjo ovog puta želi da sačuva mir ekipe, a da li će mu to biti dovoljno za prolaz i da li će Barsa posle kraće pauze zaigrati u prepoznatljivom stilu saznaćemo u utorak uveče.

TV Arena sport ekskluzivno će prenositi duel sa Nou Kampa.

U drugom polufinalnom okršaju Kupa kralja igraju Sevilja i Atletiko (sreda, 22.00). Prvi meč završen je pobedom Madriđana 2:1.
 

Sportske.net

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: