Ana i Bojana u 2. kolu USO

Svetski sport - Utorak 27.08.2013 - 23:43

Ana Ivanović i Bojana Jovanovski ubedljivim pobedama ostvarile su plasman u 2. rundu US opena.

Ivanović Ivanović

Ana je na startu lako savladala Gruzijku Tatišvili sa 6:2, 6:0, dok je Bojana bila sigurna protiv Andree Petković sa 6:2, 6:4.

Večernji program rezervisan je za Novaka Đokovića, koji od jedan sat posle ponoći igra sa Ričardasom Berankisom.

Bojana Jovanovski na sjajan način je počela takmičenje na poslednjem Gren slemu sezone US openu. U prvom kolu Bojana je pobedila favorizovanu Andreu Petković sa 6:2, 6:4.

U sledećoj rundi Bojanu očekuje duel sa 7. favoritom turnira Petrom Kvitovom koja je posle tri seta savladala Japanku Misaki Doi.

Na duelu Jovanovski - Petković, Nemica je krenula bolje napraviviši rani brejk, ali usledila je serija Bojane od četiri uzastopno dobijena gema (dva brejka) za vođstvo od 4:2. Nije tu stala srpska teniserka, nastavila je sa pritiskom i dobila je i preostala dva gema protiv favorizovane Nemice za 1:0 u setovima - 6:2.

U drugom setu Bojana je nastavila sa odličnom igrom. U trećem gemu je oduzela servis Petkovićevoj što joj je, ispostaviće se, bilo sasvim dovoljno za pobedu. U nastavku seta nije bilo brejkova. Bojana je u devetom gemu na servis Nemice propustila dve vezane meč lopte, ali u narednom se izborila za još tri koje takođe nije iskoristila, ali jeste šestu i na kraju je ostvarila veliki trijumf - 6:4.

Ana Ivanović obezbedila je plasman u 2. kolo US opena pobedivši na startu turnira Anu Tatišvili saq 6:2, 6:0.

Srpska teniserka male probleme imala je samo početkom meča, ali je u nastavku pokazala da bi mogla daleko ove godine u Njujorku. Njena naredna rivalka biće Aleksandra Dulgeru, koja je u tri seta izbacila Varvaru Lepčenko.

Ivanovićeva je krenula odlično, napravila je brejk već na samom startu i povela sa 2:0, ali se Tatišvili brzo vratila. Međutim, usledila je nova serija Ivanovićeve koja je dobila preostala četiri gema i rešila prvi set sa 6:2.

U drugom setu nije bilo nikakve dileme. Ana je igrala sve bolje, a Gruzijka se posle prvog brejka predala i Ivanovićeva je dobivši set sa 6:0 u velčikom stilu prošla u narednu rundu.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: