Bertomeu: Finalisti ABA u Evroligi.

Svetski sport - Ponedeljak 25.02.2013 - 08:32

Direktor Evrolige Đordi Bertomeu potvrdio je za 'Sportski žurnal' da će se finalisti završnog turnira ABA lige naći direktno u Evroligi naredne sezone.

Dijego Fernendes, direktor za komunikacije tog takmičenja, nagovestio je da bi moglo da dođe do takvog ishoda u ABA ligi, ali su njeni čelnici to negirali.

Bertomeu je informaciju da će osvajač ABA lige i vicešampion izboriti direktan plasman u Evroligu potvrdio Božidaru Maljkoviću, kao i da će trećeplasirani tim završnog turnira ići u kvalifikacije.

Direktor Evrolige se nije javljao na telefon, pa se uz pomoć Maljkovića došlo do te informacije. Maljković i Bartomeu su dugogodišnji prijatelji, a srpski trener je iskoristio svoj odnos sa prvim čovekom Evrolige i saznao kakvi su planovi što se tiče prohodnosti u elitno takmičenje iz ABA lige.

"On je veliki šef, retko se javlja na telefon. Nedvosmisleno mi je potvrdio da će samo finalisti ABA lige direktno u Evroligu, a da će trećeplasirani u kvalifikacije", rekao je Maljković za "Žurnal.

U propozicijama ABA lige ističe se da će dve najbolje plasirane ekipe na kraju takmičenja izboriti plasman u Evroligu, ali postoje različita tumačenja tog pravila. Čelnici ABA lige su istakli da su za njih to ekipa koja završi ligaški deo na prvom mestu i šampion, dok će u kvalifikacije ići sledeća ekipa po plasmanu na tabeli posle 26 kola.

"To nije sporno, ali ABA je članica Evrolige i mora da poštuju njihova pravila. Ranije su Turska i Francuska bili izuzetak, ali je Bertomeu i to promenio. Smatra da se moraju poštovati pravila lige, i u tome je izričit", dodao je srpski stručnjak.

Maljković je na kraju razgovora rekao da sada sledi sastanak sa Radovanom Lorbekom, predsednikom ABA lige, i Romanom Liscem u ponedeljak, a da će zvanično saopštenje biti izdato do petka.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: