Dobar start JJ na US openu

Svetski sport - Utorak 27.08.2013 - 09:58

Medison Kiz je, iako jedna od najvećih nada američkog tenisa, bila tek donekle ravnopravan rival Jeleni Janković na startu US opena, a njihov meč okončan je trijumfom srpske teniserke od 6:3, 6:4 za 67 minuta igre.

Janković Janković

Uz nešto bolju igru na svoje servise (64% uspešno ubačenog prvog, od toga 78% osvojenih poena, naspram Kizovih 58/68), Jelena je do trijumfa stigla bez da je morala mnogo da se napreže.

Upotrebila je jedno od najboljih oružja: strpljenje. Nateralo je to njenu 18-godišnju suparnica da "sama" sebe izbaci sa ovog Grend slema.

Kizova je imala daleko agresivniji pristup meču, o čemu svedoči i veći broj direktnih poena (15 - 8), ali i čak 32 neiznuđene greške.

Jelena je, sa druge strane, strpljivo čekala svoju šansu, a iskoristivši dve od tri brejk prilike, opravdala je ulogu favorita protiv devojke kojoj se smeši lepa teniska budućnost.

U drugom kolu srpsku teniserku očekuje lakši zadatak od prethodnog, u kome je za rivalku imala 39. igračicu sveta.

Jelena će igrati protiv Ruskinje Alise Klejbanove, koja je sa 6:4, 3:6, 5:7 eliminisala Portorikanku Moniku Puig, a koja je tek 363. na rang listi Ženske teniske asocijacije.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: