FA kup ide u Vigan, pobeđen Siti!

Svetski sport - Nedelja 12.05.2013 - 11:44

Fudbaleri Vigana osvojili su FA kup pobedom nad Mančester Sitijem od 1:0 na “Vembliju”.

FA kup ide u Vigan, pobeđen Siti! FA kup ide u Vigan, pobeđen Siti!

Ekipi Roberta Martinesa prvi trofej u istoriji doneo je Ben Votson u spektakularnoj završnici, u 90. minutu, udarcem glavom posle kornera Šona Malonija.

Siti je od 84. minuta imao igrača manje na terenu, pošto je drugi žuti karton i isključenje zaradio Pablo Sabaleta. Geret Beri je izgubio loptu na sredini terena, Kalum MekManaman je stigao do nje, Sabaleta je neoprezno startovao, pa mu je sudija pokazao put u svlačionicu.

Reprezentativac Srbije Matija Nastasić odigrao je ceo meč za poraženu ekipu, dok je Aleksandar Kolarov neuspeh svog tima pratio sa klupe za rezervne igrače.

Menadžer Vigana Roberto Martines je posle utakmice rekao da nije svestan uspeha koji je njegov tim postigao.

"Ovo je neverovatan momenat. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali nismo iskoristili svoje šanse. Osećali smo da smo našu priliku propustili, ali ovakvi igrači se nikada ne osećaju pobeđenim i uspeli su da donesu trofej", naveo je Martines.

Asistent kod odlučujućeg gola Šon Maloni je saigrača Kaluma MekManamana proglasio igračem utakmice i naveo da se ekipa držala dogovorenog plana.

"Naš golman je sjajno branio, svi su fenomenalno odigrali. Želeli smo da se pokažemo u najboljem svetlu i u tome smo uspeli", rekao je Maloni.

Zanimljiv komentar imao je nekadašnji napadač Liverpula Robi Fauler.

"Poslednja tri menadžera koji su osvojili FA kup zvali su se Roberto. Jedva čekam da postanem trener", istakao je Fauler.

Menadžer "građana" Roberto Mančini je kratko naveo da je viđena dobra utakmica i da ne zna zašto njegovi izabranici nisu u meč ušli sa više koncentracije.

"Imali smo dve ili tri odlične šanse, ali nismo odigrali na naš uobičajeni način. Žao mi je zbog naših navijača, a spekulacije o mom odlasku su najobičnije smeće. Ovde ću biti i sledeće sezone", rekao je Mančini.

Vigan je pored trofeja obezbedio i nastup u sledećem izdanju Lige Evrope, dok su “građani” osvajanjem druge pozicije u nacionalnom šampionatu stekli pravo na igranje u Ligi šampiona.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: