Forlan: Italija je bila greška

Svetski sport - Ponedeljak 08.04.2013 - 15:38

Urugvajski fudbaler Dijego Forlan rekao je da je lako doneo odluku o odlasku iz milanskog Intera i priznao da neće po lepom pamtiti period proveden u Italiji.

Urugvajski fudbaler Dijego Forlan Urugvajski fudbaler Dijego Forlan

Forlan je samo jednu, prošlu sezonu igrao za ’nerazure’ u čijem dresu je zabeležio 20 nastupa i samo dva pogotka.

„U lošem trenutku sam otišao u Italiju. Inter je imao dosta problema u tom periodu. Dao sam gol u prvom meču u Interu, ali sam se potom povredio i pauzirao dva i po meseca. Vratio sam se na teren, a zatim opet povredio. Na kraju sam izgubio mesto u timu pred naletom konkurencije“, rekao je Forlan.

Forlan je prošlog leta prešao u redove brazilskog Internacionala iz Porto Alegrea.

„Nije mi bilo teško da odem iz Evrope. Uvek se trudim da ne žalim za stvarima koje ostaju iza mene. Brazil je lepa zemlja, imaju sjajan fudbal i dobro plaćaju, tako da nije velika razlika u odnosu na Evropu“, objasnio je Forlan.

Urugvajac je pre Intera igrao za Atletiko Madrid, Viljareal, Mančester Junajted i Independijente.

Forlan je sa Junajedom osvojio titulu šampiona Engleske i FA kup, u dresu Viljareala trijumfovao je u Intertoto kupu, a kao igrač Atletika osvojio je Ligu Evrope.

Forlan je sa selekcijom Urugvaja 2011. bio prvak Južne Amerike, a godinu dana pre toga proglašen je za najboljeg igrača Mundijala u Južnoj Africi, na kojem je njegova ekipa zauzela četvrto mesto.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: