“Hteo sam da zadovolje sujete”

Svetski sport - Nedelja 20.01.2013 - 13:36

Selektor Srbije Veselin Vuković rekao je posle poraza od Slovenije u poslednjem kolu grupne faze na Svetskom prvenstvu da su njegovi izabranici naivno izgubili.

Veselin Vuković Veselin Vuković

Naš tim je od Slovenije poražen sa 33:31 i tako je takmičenje u grupi C završio kao trećeplasirani i u osmini finala ga čeka duel sa selekcijom domaćina, Španijom.

“Odigrali smo jedno loše poluvreme, pre svega u odbrani. Najcrnje je bilo to što su najiskusniji igrači padali u odbrani. Dogovorili smo se na poluvremenu da udjemo sa rotacijama u taj centralni blok i dosta smo popravili odbranu, stekli samopouzdanje u napadu. Mislim da je Uroš Mitrović pokrenuo naše bekove, našu igru u fazi napada i uzeli smo nekoliko lopti na kombinovanu odbranu. Došli smo u situaciju da u 54. minutu imamo tri razlike i od tima sam dobio signal da najiskusniji igrači privedu utakmicu kraju. To nije bila moja ideja. Ispoštovao sam ekipu i desilo se to što se desilo. Ostavio sam ih da bi zadovoljili te svoje sujete i da bi pokazali šta mogu i šta jesu”, naglasio je Vuković.

Vuković se osvrnuo na predstojeći duel sa Španijom, koji je na programu u ponedeljak.

“Ako sada nismo bili zadovoljni suđenjem, sigurno je da nećemo biti ni tada. Sportski je nadati se, ali znajući kako funkcioniše sistem Svetskog prvenstva, teško je očekivati, i sve će učiniti da Srbija ispadne. Na nama je da pokušamo da se suprotstavimo koliko je moguće. Teško je biti optimista posle ovakvog poraza. Stvarno nisam siguran šta mislim i kako da se ponašam prema nekim igračima”, istakao je Vuković.
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: