Italijanski klub proglasio bankrot, dobio STEČAJNE UPRAVNIKE

Svetski sport - Četvrtak 23.12.2021 - 13:19

Fudbalski klub iz Italije dobio trojicu stečajnih upravnika.

FOTO: EPA FOTO: EPA
Posle 17 sezona provedenih u Seriji A, 34 godine članstva u Seriji B i 36 leta u Seriji C, klub sa Sicilije posrnuo je pod teretom velike finansijske krize, zbog čega će imati prinudnu upravu do kraja 2021.
 
Katanija je iz Serije A poslednji put ispala 2014. godine, sa 4.000.000 evra minusa u tom trenutku, da bi dug u međuvremenu dostigao 15.000.000 u istoj valuti. Pandemija izazvana koronavirusom samo je ubrzala č postupak likvidacije, na kraju kog nije isključena prodaja.
 
Ako se pojavi kupac, postoji mogućnost da Katanija sačuva ime i grb. Potencijalni vlasnik morao bi da obezbedi minimum 2.500.000 evra za završetak tekuće sezone u Seriji C, međutim ne bi imao mogućnost da zadrži postojećši registracioni broj, tj istoriju kluba. Ona bi bila izbrisana.
 
Još jedan sicilijanski klub prošao je istu golgotu, s tim da je Palermo u međuvremenu promenio naziv. I krenuo iz početka, iz Serije D, što čeka i Kataniju, u slučaju da neko poželi da je ima.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: