Ivanović levicom pokorio Etihad!

Svetski sport - Utorak 04.02.2014 - 07:46

Golom Branislava Ivanovića u 32. minutu fudbaleri Čelsija pobedili su Mančester Siti u gostima sa 1:0 u derbiju 24. kola Premijer lige.

Branislav Ivanović Branislav Ivanović

Ivanović je postigao veoma lep gol, natrčao je na loptu na ivici kaznenog prostora i levom nogom je silovito poslao u donji levi ugao.

Siti je do ovog meča imao 11 pobeda iz 11 mečeva na Etihadu u Premijer ligi, a posle ovog poraza ostaje na drugom mestu sa 53 boda.

Toliko sada ima i Čelsi, a na prvom mestu je Arsenal sa 55 bodova.

Četvorica srpskih fudbalera odigrali su ceo meč – Kolarov i Nastasić za Siti, a Ivanović i Matić za Čelsi. Zanimljivo, svi su dobili po žuti karton.

Domaći su bili bolji u prvih petnaestak minuta, propustili su izglednu priliku preko Silve, ali onda je Čelsi preuzeo kontrolu.

Ramiresov udarac odbranio je Hart u kontri četiri na jedan, zatim je usledio gol Ivanovića, a onda i prečka Etoa.

I u drugom delu igre ’Plavci’ su bili bliži golu, pošto su Kejhil glavom posle kornera i Matić sjajnim udarcem sa 25 metara pogodili stative.

Ipak, i Siti je imao svoje šanse, drop-kik Turea završio je pored gola, a u završnici je solidan pokušaj imao i Jovetić.

Kada se sve sabere i oduzme, Čelsi je zasluženo pobedio i dodatno zakuvao šampionsku trku.

Mančester Siti – Čelsi 0:1
Ivanović 32

Mančester Siti: Hart, Sabaleta, Kompani, Nastasić, Kolarov, Navas, Demićelis, Ture, Silva, Džeko, Negredo (Jovetić 57').

Čelsi: Čeh, Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta, Luiz, Matić, Ramires, Vilijan (Mikel 90+2'), Azar (Ba 90+3'), Eto (Oskar 83').

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: