Kad je Juga bila sila

Svetski sport - Sreda 26.06.2013 - 08:59

Na današnji dan pre 24 godine jedna od najtalentovanijih i najslavnijih generacija jugoslovenske košarke osvojila je titulu prvaka Evrope.

Sa te utakmice Sa te utakmice

Ekipa koju je sa klupe predvodio selektor Dušan Ivković u finalu u Zagrebu potvrdila je dominaciju pobedivši selekciju Grčke sa 98:77.

Jugoslavija je na putu do titule lagano savladala sve rivale. Redom su padali Grčka, Bugarska, Francuska, Italija i na kraju ponovo Grčka.

U finalu su Grci predvođeni Galisom, Janakisom i Fasulasom još i dobro prošli s obzirom da je Jugoslavija u prvom meču na startu prvenstva pobedila sa 35 poena prednosti.

U finalu je briljirao MVP turnira Dražen Petrović sa 28 poena i 12 asistencija, a osim njega na šampionatu su igrali još: Jure Zdovc, Žarko Paspalj, Vlade Divac, Dino Rađa, Zdravko Radulović, Zoran Čutura, Toni Kukoč, Zoran Radović, Stojan Vranković, Predrag Danilović, Mario Primorac.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: