Kadua čeka novi ugovor, sa manjom platom

Svetski sport - Utorak 16.04.2013 - 11:32

Sportski direktor Crvene zvezde kaže da će Brazilcu uskoro biti ponuđen novi ugovor, ali uz smanjena primanja i da jedino ako to prihvati može da ostane na "Marakani".

Kadu Mendeš će u nedelju, ukoliko bude u timu protiv BSK Borče, upisati 100. nastup za Crvenu zvezdu.

Brazilac je na "Marakanu" došao juna 2009. godine iz Zete i od tada je za crveno-bele postigao 25 golova.

Zbog povrede kolena na treningu u avgustu propustio je prvi deo sezone, ali se nedavno vratio na teren i ponovo pokazao da, kada je raspoložen, mnogo znači ekipi. Pitanje je, ipak, da li će i po završetku prvenstva ostati u Crvenoj zvezdi.

Aktuelni četvorogodišnji ugovor koji ima sa Zvezdom ističe u junu a, po rečima sportskog direktora Zorana Stojadinovića, uskoro će mu biti ponuđen novi.

Ali, ne za 200.000 evra po sezoni.

"Još nismo razgovarali sa njim o novom ugovoru, ali ćemo to učiniti. Kadu ima platu od 200.000 evra i pod tim uslovima nema šanse da ostane. Rado ćemo ga zadržati ako bude pristao da se uklopi u novu kategorizaciju primanja. Ne govorim ovo zato što ne mislim da Brazilac vredi, već zato što je bolje da igrači primaju po 10.000 mesečno, nego da čekaju nešto što ne možemo da ispunimo", rekao je Stojadinović "Sportskom žurnalu", koji piše da bi Kadu po novom ugovoru mogao da dobije najviše 120.000 evra po sezoni.

Ukoliko ne prihvati nove uslove, Kadu će ovog leta moći da napusti Crvenu zvezdu bez obeštećenja.

Brazilac je nedavno izjavio da bi rado ostao u klubu, a šta će biti, saznaćemo uskoro...

Mondo

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: