Kraj za Anu i Janka, Novaku triler!

Svetski sport - Nedelja 20.01.2013 - 15:55

Prvi reket sveta Novak Đoković jedini je od svih srpskih tenisera koji su se našli na terenu u nedelju uspeo da se plasira u četvrtfinale Australijan Opena.

Kraj za Anu i Janka, Novaku triler! Kraj za Anu i Janka, Novaku triler!

Đoković je do mesta među najboljom osmoricom u Melburnu došao posle maratonskog meča sa Stanislasom Vavrinkom, koji je dobio posle pet setova, koji je dobio 12:10.

Janko Tipsarević je predao meč Špancu Nikolasu Almagru u drugom setu zbog povrede noge, dok je Ana Ivanović u dva seta poražena od Poljakinje Agnješke Radvanjske.

Novak kroz pakao do četvrtfinala

đoković

Prvi reket sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan Opena, pobedom nad Stanislasom Vavrinkom sa 1:6, 7:5, 6:4, 6:7 (5:7), 12:10, posle sjajnog meča koji je trajao pet sati i dva minuta.

Đoković se dosta mučio protiv Vavrinke, ali je u odlučujućim trenucima bio bolji i prvi put u karijeri igrao je peti set na razliku i dobio ga je posle neverovatnog poslednjeg, 22. gema koji je trajao više od deset minuta.

Tokom celog meča viđeno je mnogo preokreta, Švajcarac je pronalazio rešenja za Novakovu igru sve do petog seta, kada je Đoković imao više prilika, ali ih je iskoristio tek posle 104 minuta igre u tom setu.

U borbi za četvrtfinale, Đoković će igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je pobedio Kevina Andersona iz Južnoafričke republike u tri seta.

10.20 Kraj za Anu u Melburnu

Ana Ivanović

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale prvog Gren slema sezone, pošto je poražena od Poljakinje Agnješke Radvanjske sa 6:2, 6:4, posle jednog sata i deset minuta igre.

U osmom međusobnom duelu njih dve, Radvanjska je potvrdila epitet favoritkinje, ali je i Ana imala svoje prilike, koje nije uspela da iskoristi zbog velikog broja neiznuđenih grešaka.

Poljakinja je koristila prilike da oduzme servis Ivanovićevoj, dok na drugoj strani nije bio takav slučaj, posebno zbog grešaka na forhendu, pa je treća teniserka sveta zasluženo prošla dalje i sada je čeka susret sa Kineskinjom Na Li.


6.20 Janko pokušao kroz povredu, na kraju ipak predao

Janko Tipsarević

Srpski teniser Janko Tipsarević bio je prinuđen da preda meč Nikolasu Almagru, pri rezultatu 6;2, 5:1 za Španca.

Janko je nešto nervoznije ušao u meč i pretrpeo brejk posle samo četiri gema igre, Počeo je da se budi, ali je onda nezgodno zgazio levom nogom i došlo je do povrede.

Igrao je Janko do 5:2, kada je zatražio pomoć lekara, Meč se nastavio posle intervencije, ali se Tipsa sve teže kretao uz bolne grimase na licu.

Prilikom rezultata od 5:1 u drugom setu Srbin je predao meč.

Almagro je tako prošao u četvrtfinale, gde ga čeka njegov kolega iz reprezentacije David Ferer.

3.38 Ivana Jorović bolja od 14. nositeljke

Ivana Jorović

Mlada Ivana Jorović napravila je malo iznenađenje pobedom od 7:6(3), 6:3 nad 14. nositeljkom Erin Rutlif i tako došla do plasmana u drugo kolo juniorskog Australijen Opena.

Mlada Čačanka je dobila prvi set posle velike borbe u taj-brejku, da bi u drugom čuvala rano stečen brejk i stigla do maksimalne pobede.

2.16 Luka Ilić poražen na startu

Luka Ilić

Na teren je prvi izašao 17-godišnji Luka Ilić, ali nažalost poražen je već u prvom kolu juniorskog Ozi Opena.

Bolji od mladog Kragujevčanina bio je njegov vršnjak iz Kanade Hugo di Feo sa 2:0 u setovima.

91. junior sveta se dobro držao do sredine prvog seta, kada je Di Feo napravio brejk i nakon toga rešio set u svoju korist sa 6:4. U narednom setu nije bilo mnogo drame, Kanađanin, inače 16. nosilac turnira, je vrlo brzo stigao do duplog brejka, i na kraju do ubedljivih 6:2.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: