LŠ: Ko su prvi polufinalisti?

Svetski sport - Utorak 09.04.2013 - 09:02

Sve smo bliži kraju sezone u Ligi šampiona, u utorak ćemo dobiti prve polufinaliste nakon mečeva u Dortmundu i Istanbulu.

Jedan tim se možda već može proglasiti učesnikom polufinala, Real ne bi trebalo da mnogo strahuje od Galatasaraja jer je stekao 3:0 u Madridu.

Potpuno drugačije biće u Dortmundu, Borusija i Malaga su igrali bez golova u Andaluziji pre šest dana, pa će sve da bude otvoreno.

U prvom meču u Malagi prštalo je na sve strane, ekipe su imela nekoliko idealnih gol šansi, ali su mreže ipak mirovale. Gosti su bili bliži pobedi, promašili su nekoliko zaista dobrih prilika za gol, a sjajnu partiju pružio je golman Malage Vili Kabaljero.

Malaga u utakmicu ulazi posle prvenstvenog poraza od Real Sosijedada od 4:2, u subotu.

"Taj poraz je bolan, ali nemamo vremena da žalimo, nego da se okrenemo utakmici protiv Borusije", rekao je napadač Malage Roke Santa Krus.

Trener Malage Manuel Pelegrini je posle subotnjeg meča u Primeri, zbog očeve smrti, morao da otputuje u rodni Čile i predstoji mu trka sa vremenom kako bi stigao u Dortmund.

"Utakmica u Dortmundu je potpuno otvorena. Biće teško, ekipe su uvek pod velikim pritiskom na njihovom stadionu. Ali igraju 11 igrača protiv 11 i mislim da možemo da postignemo gol", rekao je Martin Demikelis.

"To nam je uspelo na utakmicama koje smo ove sezone igrali na gostovanjima u Ligi šampiona, pa nema razloga da ne postignemo gol u Nemačkoj. Oni su opasni, kvalitetni, ali borićemo se. Pokazaćemo snagu i veru i pokušaćemo da prodjemo među četiri najbolje ekipe", dodao je bivši fudbaler Bajerna.

Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop odmarao je većinu prvotimaca na prvenstvenoj utakmici protiv Augzburga u subotu, kada je njegova ekipa pobedila sa 4:2, iako je imala dva gola zaostatka.

Šampion Evrope iz 1997. godine je ove sezone neporažen u Ligi šampiona i pobedio je u svakoj utakmici koju je igrao na svom terenu.

"Remi bez golova je opasan rezultat, ali već smo pokazali da možemo da se nosimo sa Malagom. Imamo velike šanse da se plasiramo u polufinale. Veliki sam optimista", rekao je kapiten Borusije Sebastijan Kel.

U startnoj postavi nemačke ekipe trebalo bi da bude i reprezentativac Srbije Neven Subotić.

Fudbaleri Reala, rezultatski gledano, trebalo bi da imaju lak posao u revanšu sa Galatasarajem, ali ih svakako očekuje "pakao" na stadionu u Istanbulu.

"Verovatno smo u najboljoj formi ove sezone. Na raspolaganju su nam svi igrači, pa trener može da izabere najbolji tim. Mnoge stvari su moguće u fudbalu, ako želimo uspeh moramo da želimo pobedu. Tri gola su velika prednost, ali tamo moramo da postignemo bar jedan gol. ", rekao je Ronaldo.

"Očekuje nas težak meč u Istanbulu i naš plasman u polufinale još nije osiguran. Moramo da idemo korak po korak, od utakmice do utakmice, ali mislim da imamo dobre šanse da se plasiramo u finale Lige šampiona", dodao je Ronaldo.

Madriđani pre svega moraju da sačuvaju svoju mrežu, što Dijego Lopes odlično radi otkako je stigao iz Sevilje pre nekoliko meseci.

"Ništa još nije gotovo, jer znamo kakav fudbal može da bude čudan i pun iznenadjenja. Teško je igrati na tom stadionu. Galatasaraj je bolji nego što pokazuje rezultat iz prve utakmice u Madridu", naveo je Dijego Lopes.

Napadač Galatasaraja Didije Drogba rekao je da njegov klub izgubio u prvom meču zbog nedostatka iskustva.

"Nismo na njihovom nivou, ali mislim da je na poraz uticao nedostatak iskustva. Učimo, imamo mlad tim. Postoje stvari koje bismo trebali da unapredimo. To je bila dobra lekcija i u revanšu moramo da pokažemo da smo je savladali", rekao je Didije Drogba.

U poslednjoj prvenstvenoj utakmici Real je deklasirao Levante sa 5:1, dok je Galatasaraj savladao ekipu Mersina sa 3:1.

Oba revanš meča četvrfinala Lige šampiona počinju u 20.45 sati.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: