Nadal: Broj jedan mi više nije cilj

Svetski sport - Ponedeljak 29.12.2014 - 13:34

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da mu više nije cilj da bude najbolji na svetu, ali da u narednoj godini želi desetu titulu na Rolan Garosu.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez Beta/AP Photo/Manu Fernandez

adal je prošle sezone imao velike probleme sa povredom, a potom i upalom slepog creva, ali ju je završio kao treći na ATP listi i osvojio je drugi Gren slem sezone.

- Za mene to mi neće biti cilj u karijeri. Ako postanem broj jedan zbog rezultata, to će biti sjajan. Ali, to mi neće biti glavni cilj. Pratiću svoj raspored - naglasio je Nadal.

Treći reket sveta naglasio je da želi još dugo da igra i da baš zato neće juriti broj jedan na svetu, koji trenutno zauzima Novak Đoković.

- Moj najveći cilj je da igram koliko godina mogu. Neću da rizikujem najbolje godine svoje karijere zbog prvog mesta na ATP listi. Moj cilj je da budem srećan i mislim da to i jesam - istakao je Nadal.

Nadal je tokom karijere tri puta sezonu završio kao najbolji na svetu – 2008, 2010. i 2013. godine i proveo je 141 nedelju na čelu ATP liste.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: