Nadal opet gazi

Svetski sport - Nedelja 03.03.2013 - 13:33

Španski teniser naneo ubedljiv poraz zemljaku Davidu Fereru u finalu ATP 500 turnira u Akapulku - 6:0, 6:2. Igraće u Indijan Velsu.

Rafael Nadal brzo se vratio u nekadašnju formu.

Posle finala u Vinja Del Maru i titule u Sao Paulu, završio je latinoameričku turneju sigurnim trijumfom u Akapulku, gde je nanizao pet pobeda bez izgubljenog seta.

Paradoks je u tome što je Nadal zabeležio najubedljiviju pobedu baš u borbi za trofej, protiv daleko najbolje rangiranog protivnika, Davida Ferera (četvrti na ATP listi).

Prepustio mu je samo dva gema (6:0, 6:2) i završio posao za 65 minuta.

Nadal je sedam od ukupno 38 titula na šljaci u profesionalnoj karijeri, osvojio u finalima protiv Ferera, koji je u Akapulku bio bez premca 2010, 2011. i 2012. godine.

Nekada prvi reket sveta u februaru se vratio na teren posle pauze duge sedam meseci.

"Danas nisam napravio nijedan pogrešan potez. Odlazim odavde srećan, ali i iznenađen, jer nisam verovao da ću uspeti da odigram na ovako visokom nivou. Tih sedam meseci su sada stvar prošlosti i nadam se da se nikada neće vratiti", izjavio je Nadal.

Njemu će uz trofej pripasti ček na 291.800 dolara zaradio i 500 bodova za svetsku rang listu (Fereru 131.560 dolara i 300 bodova).

Iako je prethodnih dana postojala dilema oko njegovog nastupa na Indijan Velsu, Majorčanin je odlučio da se oproba i na tvrdoj podlozi.

"Indijan Vels je jedan od mojih omiljenih turnira. Želim da nastavim sa takmičenjem, koleno se dobro drži, a i srce mi kaže da mogu to da uradim", objasnio je Rafael Nadal.
 

Mondo

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: