Nadal u finalu US Opena navijao za Mareja protiv Đokovića

Svetski sport - Četvrtak 18.04.2013 - 10:43

Znam koliko se Endi borio da bi došao do gren slem trofeja i u meni su proradile jake emocije – istakao je španski teniser.

Španski teniser Rafael Nadal je priznao da je u finalu US Opena 2012. navijao za Endija Mareja u duelu sa Novakom Đokovićem, kao i za Rodžera Federera 2009. u odlučujućem meču Rolan Garosa protiv Robina Soderlinga.

- Pobeda Mareja na Olimpijskim igrama je bio veoma emotivan trenutak. On je zaslužio taj uspeh, aonda je osvojio US Open. Odavno sam rekao da će osvajati trofeje na gren slem turnirima i bio sam veoma srećan zbog njega kada je u Njujorku probio led. Znam koliko se Endi borio da bi došao do tog uspeha iu meni su proradile jake emocije – istakao je Nadal.

U pomenutom finalu Marej je pobedio Đokovića sa 7:6, 7:5, 2:6, 3:6, 6:2.

Pomenuo je Nadal i finale Rolan Garosa iz 2009, kada je Federer osvojio prvi i jedini put titulu u Parizu.

- Kada sam izgubio od Soderlinga zaista sam želeo da Rodžer osvoji trofej. Mislio sam da je tofer. Federer je mnogo puta došao do finala, ali nije ima sreće da pobedi. Stvarno sam ga podržavao. Ja sam emotivna osoba i to nema veze sa sportom, to je samo igra – rekao je Nadal, koji je izuzev te 2009. od 2005. svake godine pobeđivaona Rolan Garosu.

Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: