Navijači Barselone žele Hajnkesa

Svetski sport - Subota 20.07.2013 - 15:54

Ako se navijači Barselone budu pitali ko će biti novi trener katalonskog kluba, to će biti Jup Hajnkes, otkrila je anketa u dnevnom listu “Sport”.

Jup Hajnkes (foto: Beta) Jup Hajnkes (foto: Beta)

Aktuelni šampion Španije u petak uveče je objavio da će Tito Vilanova napustiti klub da bi se posvetio borbi sa rakom, koji mu se po drugi put vratio. Prvi čovek Katalonaca Sandro Rosel istakao je da se nada da će klub sledeće nedelje objaviti ime njegove zamene.

Hajnkes se povukao iz trenerskog posla po završetku prošle sezone, pošto je vodio minhenski Bajern do ‘triple krune’.37 odsto navijača aktuelnog šampiona Španije dalo je svoj glas Hajnkesu, koji je u Španiji već vodio Atletik Bilbao, Tenerife i madridski Real.

Prema toj anketi, Marselo Bijelsa je zauzeo drugo mesto.

Uprkos ranijim tvrdnjama da je Andre Vilas-Boaš favorit za mesto trenera Barselone, u subotu popodne se pojavila informacija da je to u stvari Luis Enrike, koji trenutno vodi Seltu iz Viga. Enrike je bio trener drugog tima Barselone od 2008. do 2011. godine, pre nego što je preuzeo Romu, sa kojom je imao veoma neuspešnu sezonu.

43-godišnji Enrike je preuzeo Seltu ovog leta, ali u Barseloni navodno smatraju da je on idealan čovek koji će zadržati filozofiju kluba. U slučaju do dogovora dođe, Katalonci će platiti Selti obeštećenje od tri miliona za Enrike, ali će na drugu stranu poslati dosadašnjeg Vilanovinog asistenta Rubija.

B 92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: