NBA:Vikend "zvezda" - rivalitet?(VIDEO)

Svetski sport - Ponedeljak 18.02.2013 - 11:06

NBA susret "svih zvezda" protekao je i ovoga puta uz obilje atraktivnih poteza, no majstorije ekipe Zapadne konferencije, predvođene igračima iz dva kluba iz Los Anđelesa, na kraju su bile previše za Istok koji je poražen sa 143:138.

Priča koja se od spektakla umalo pretvorila u okršaj Lebron - Kobi i to baš na 50. rođendan Majkla Džordana... zapravo i nije odmakla daleko od tog duela. Rasprava ko je bolji od njih dvojice, a i da li bi iko od njih mogao da se približi ili čak nadmaši "njegovo leteće visočanstvo", dobila je zanimljiv odgovor.

 
Dva puta je Lebron Džejms u završnici probao da režira preokret Istoka, dva puta je njegove šuteve blokirao Kobi Brajant. Sasvim dovoljno da se Džordan, gde god se nalazio tokom ovog meča, smeška. Jer, upravo je "leteći bik" i izabrao Brajanta kao boljeg od Lebrona, naglašavajući da je to jer Kobi ima pet šampionskih prstenova (jedan manje od Džordana), a Džejms je tek letos osvojio svoj prvi.
 
No, na parketu nije baš sve bilo u znaku pomenutih rivala. Ponajviše zbog ostalih momaka sa Zapada, koji su sve vreme vodili, a onda izdržali nalet suparnika u finišu. Plejmejker Klipersa Kris Pol je sa 20 poena i 15 asistencija zasluženo dobio nagradu za najkorisnijeg igrača utakmice, Kevin Durant iz Oklahome je pobedi doprineo sa 30 poena, a Blejk Grifin sa 19.
 
U poraženom timu, Karmelo Entoni sa 26 i Dvejn Vejd sa 21 poenom bili su efikasniji od ostalih, uključujući i od Lebrona, koji je meč završio sa skromnom realizacijom (šut 7/18) i 19 ubačenih poena, mahom zbog dobre Kobijeve odbrane.
 
"Poznat sam po svoj odbrani. Umem da čuvam ljude na parketu. Zapravo, prilično pametno igram u defanzivi", rekao je zadovoljni Brajant posle utakmice u kojoj je ubacio devet poena i imao osam uspešnih proigravanja saigrača.
 
A njegovi saigrači su se baš zabavljali na parketu. Naročito Kris Pol i Toni Parker. I to toliko su se zabavljali, da Kris Boš iz Majamija sigurno nikada neće zaboraviti ovaj Ol star vikend.
 
Košarkaš koji je 2003. bio četvrti pik na Draftu, iza Lebrona, Miličića i Entonija, doživeo je pravu blamažu u hjustonskom Tojota centru jer su mu i Pol i Parker - loptu probacili kroz noge.
 
"Dobro... morali smo tako. Kada vas Boš čuva, nemate gde da prođete nego tako", u šaljivom tonu je rekao MVP Ol star meča Kris Pol.
 

Blic

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: