Novak u finalu USO

Svetski sport - Nedelja 08.09.2013 - 09:39

Novak Đoković igraće svoje peto finale na US openu, pošto je u polufinalu u Njujorku savladao Stanislasa Vavrinku sa 2:6, 7:6 (7-4), 3:6, 6:3, 6:4.

Đoković Đoković

Novak i Vavrinka odigrali su možda i najbolji meč sezone u Melburnu ove godine, tada je Đoković slavio 12-10 u petom setu.

Ovoga puta nismo videli toliko kvalitetan tenis, ali drama nije izostala i Novak je slavio posle četiri sata i 12 minuta igre. Đokvić je pobedom sačuvao prvo mesto na ATP listi, a u finalu (ponedeljak, 23h) će se sastati sa boljim meča Nadal – Gaske.

Novak je igrao daleko od svog maksimuma – nije bio dovoljno agresivan, pravio je mnogo grešaka, bio je stegnut i servis ga nije najbolje služio.

Ipak, Đoković se sve vreme držao, podigao je nivo igre u završnici i uspeo je da izvuče novu pobedu u pet setova, treću u polufinalu US opena u prethodne četiri godine (prva dva puta nad Federerom).

Đoković je imao 38 direktnih poena i 46 neiznuđenih grešaka, a upisao je 9 asova i 6 duplih grešaka. Vavrinka je zabeležio 57 vinera i 69 grešaka, a igrači su osvojili isti broj poena – po 165.

B92, Blic, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: