"Novi" Dinamo poništava dugove "starog"

Sport - Četvrtak 13.12.2012 - 10:23

Mladen Vasić, ugledni vranjski advokat, koji je dobio više procesa vođenih protiv FK Dianamo, navodi za OK Radio da novoformirani FK Dinamo Vranje nema kontinuitet sa starim FK Dinamo.

Vasić Vasić

- Novi klub nema formalno pravni kontinuitet sa starim, a to znači da prestaju da važe sva prava i obaveze prema njemu – ističe Vasić.

Po njemu, svi oni koji su dobili sudske prosece protiv FK Dinamo, kao recimo Ivan Mladenović, bivši tehnički sekretar u iznosu od 980.000 dinara, ali i mnogi drugi, u iznosu od 200.000 do 500.000, neće imati od koga da naplate svoja zaostala potraživanja po osnovu plata i drugih prava.

- To se pravno pitanje završava, a otvaraju se druga, ali nisu za nas advokate – kaže Vasić.

Novi klub, FK Dinamo Vranje je osnovan na inicijativu grupe građana, koju je prema našim saznanjima oformio gradonačelnik Zoran Antić, od njemu bliskih ljudi, kao i ljudi zaposlenih u Sportskom savezu.

Klub ima novi žiro račun i nema nikakav kontiuitet sa starim, osim na priči onih koji su ugasili klub u kome su brojne genercije igrale.

Normalno, postavlja se pitanje da li neko snosi odgovornot, moralnu, ali i krivičnu zbog toga što stranke u sporu neće moći da ostvare svoja potraživanja.

Pitanje je, kaže Vasić, za Tužilaštvo. S obzirom da se Tužilaštvo do sada  nije izjasnilo povodom brojnih takvih slučajeva vezanih i za druge klubove, koji menjaju imena, stranke u procesu sa FK Dinamo nemaju šta da traže.

Osim, kako neko od njih reče, idemo do Strazbura po pravdu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: