Poraz bezidejne Zvezde u Kazanju

Svetski sport - Sreda 23.01.2013 - 19:37

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doživeli su drugi poraz u drugoj fazi Evrokupa, pošto su na gostovanju Uniksu izgubili sa 78:59.

Poraz bezidejne Zvezde u Kazanju Poraz bezidejne Zvezde u Kazanju

’Crveno-beli’ su domaćem timu uspeli da pariraju samo u prvom poluvremenu, kada su gotovo sve vreme vodili, ali su u nastavku napravili veliki broj grešaka.

Izabranici Vlade Vukoičića tokom celog meča nisu postigli nijednu trojku, a poslednji period su odigrali bezidejno i Uniksu, koji nije briljirao, omogućili da slavi mnogo ubedljivije nego što je bilo očekivano.

Najbolji u timu Crvene zvezde bio je Elton Braun sa 13 poena i četiri skoka, jedan poen manje postigao je Demarkus Nelson, koji je imao i po pet skokova i asistencija. Deset poena upisao je Igor Rakočević, dok je Raško Katić dodao osam poena, uz pet skokova.

Uniks je do druge pobede u drugoj fazi predvodio Majre Četmen sa 20 poena, Čak Ejdson je postigao 16, dok je dvocifren učinak imao još Kostas Kajmakoglu, sa 11 poena.

Uniks je izborio prvi napad na meču, ali je bio neuspešan, da bi odmah potom posle duplog pasa Brauna i Nelsona Zvezda povela sa 2:0. Prve poene za ruski klub postigao je Četmen, posle po jednog neuspešnog napada na obe strane. Usledili su brzopleti napadi, a u trećem minutu se igralo poen za poen, uz dosta promašaja. Zvezda je nedugo zatim zaigrala malo agresivnije, što je rezultiralo košem Brauna, uz faul za 9:6, dok je na plus pet ’crveno-bele’ odveo Rakočević u narednom napadu.

Zvezda je preko Brauna i Simonovića održavala prednost i u osmom minutu je otišla na 14:8. Domaći igrači su nanizali dosta grešaka u napadu, dok su ih ’crveno-beli’ sveli na minimum, ali je posle tajm-auta Aca Petrovića, Katić napravio faul u napadu, ali Uniks to nije uspeo da iskoristi. Promašaje domaćeg tima, Vukoičićevi izabranici nikako nisu uspeli da iskoriste da bi povećali svoju prednost, iako su imali odlične prilike preko Radivojevića i Savovića.

Rusi su seriju Zvezda prekinuli tek u poslednjem minutu četvrtine, sa slobodnih bacanja, preko Kajmakoglua, ali je Katić uzvratio posle sjajne asistencije Nelsona za 16:10, koliko je ostalo na kraju prve deonice.

Posle prvog minuta druge četvrtine bez poena na obe strane, Katić je Zvezdi doneo plus osam (18:10), ali je Uniks uzvratio dvema trojkama preko Lajdeja i Ejdsona za 18:16. Skot je u narednom napadu imao čak dva promašaja, ali je sve ispravio posle sjajne ukradene lopte i polaganja Lazić. Ipak, usledile su greške ’crveno-belih’ i u odbrani i u napadu, pa je Uniks izjednačio, a potom i poveo sa 22:20 preko Vugiukasa.

Baš tada odgovornost je u redovima Zvezde preuzeo Braun i sa dva koša vratio vođstvo ’crveno-belima’, uz jedno slobodno bacanje (25:22). Kajmakoglu je u tim trenucima držao Uniks uz Zvezdu, u čijim redovima je Rakočević bio posebno raspoložen. Zvezda je u narednim napadima imala problem sa realizacijom, jedino je Braun slučajno uspeo da pogodi koš,dok su Savović i Nelson imali promašaje, što je Uniks kaznio i poveo trojkom Šabalkina (34:33).

Posle faula Kajmakoglua, Simonović je sa penala vratio Zvezdi vođstvo (35:34), ali je Četmen na isti način odveo Uniks na plus jedan. Vukoičićje pred poslednji napad zatražio tajm-aut, ali je Simonović promašio za tri i na odmor se otišlo vođstvom Rusa sa 36:35.

Uniks je posle faula Savovića nad Kajmakoglua na šutu poveo sa 38:35, da bi Nelson sjajnim ulazom izborio i dodatno slobodno bacanje za izjednačenje. Lejdej je uzvratio sjajnom trojkom, dok ’crveno-beli’ nisu uspeli da uzvrate iako su imali tri prilike u narednom napadu, pa je Uniks preko Vugiukasa otišao na plus pet. Seriju domaćeg tima prekinuo je Savović sa slobodnih bacanja, Skot je smanjio na 43:42, ali je Uniks otišao na plus šest zahvaljujući Ejdsonu.

Braun je iskoristio lošu odbranu Uniksa, ali posle greške u napadu domaćih nije uspeo da još smanji zaostatak ’crveno-belih’. Uniks je preko Kajmakoglua poveo sa 51:44, a zanimljivo je da Zvezda do 25. minuta meča nije pogodila nijednu trojku, a nastavila je sa lošim napadima. ’Crveno-beli’ su niz domaćina prekinuli posle sjajne asistencije Radivojevića iza leđa Laziću, ali je Ejdson odmah potom vratio Uniks na plus osam.

Nelson je odličnim zakucavanjem vratio Zvezdu u igru, a od tada se igralo poen za poen, a 'crveno-beli' su imali šansu da se još približe, ali je Rakočević dvema izgubljenim loptama Uniksu omogućio da ode na 58:51. Nelson je jednim pogođenim bacanjem smanjio zaostatak na šest poena, ali je pred poslednju četvrtinu Uniks posle polaganja Četmena poveo sa 60:52.

Zvezda je agresivno ušla u poslednju deonicu, a to je rezultiralo dobro organizovanim napadom, i asistencijom Simonovića za Nelsona. Uz dosta sreće, ’crveno-beli’ su uspeli da odbrane naredna četiri napada Uniksa, ali ne i da to iskoriste pošto su pošto-poto hteli da postignu trojku, Subotić je imao dva pokušaja, ali u svojim namerama nisu uspeli.

Puna četiri minuta ni na jednoj strani nije viđen koš, sa puno grešaka i jednih i drugih, da bi Četmen trojkom odveo Uniks na 63:54 na početku petog minuta poslednje četvrtine. Dva promašaja sa slobodnih bacanja Katića dodatno su otežala Zvezdi da se vrati u borbu za pobedu, a Četmen je gotovo izvesno novom trojkom šanse ’crveno-belih’ sveo na minimum, dok je Uniks preko istog igrača i Veremenka brzo otišao na plus 18 (72:54).

Zvezda je konačno prekinula niz Uniksa preko Lazića, koji je posle faula Ejdsona pogodio jedno slobodno bacanje, dok je Katić posle drugog promašenog imao polaganje za 72:57. Četmen i Katić su u narednim napadima bili precizni, a ’crveno-beli’ su nastavili sa promašajima, dok je Ejdson novom trojkom potvrdio ubedljiv trijumf domaćina, dok je Nelson u poslednjim sekundama samo smanjio na minus 19 (78:59).
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: