SP: Nemci i Rusi u četvrtfinalu

Svetski sport - Ponedeljak 21.01.2013 - 12:43

Rukometaši Nemačke prvi su četvrtfinalisti prvenstva sveta, koje se od 11. do 27. januara održava u Španiji.

SP: Nemci i Rusi u četvrtfinalu SP: Nemci i Rusi u četvrtfinalu

Nemačka je u osmini finala u Barseloni savladala Makedoniju sa 28:23 (13:9) i u borbi za polufinale čeka boljeg iz duela između Srbije i Španije.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Kner sa pet i Šmit i Vinček sa po četiri gola, dok je selekciju Makedonije predvodio Lazarov sa osam pogodaka. Rusija se plasirala u četvrtfinale pošto je u Saragosi savladala selekciju Brazila sa 27:26 (14:14).

Favorizovani Rusi teškom mukom su se probili među osam najboljih timova. Imala je "zborna komanda" velikih problema u susretu sa Brazilcima, koji su pružili više nego dostojan otpor, a do pobede je došla u finišu neočekivano neizvesne utakmice.

Ekipu Rusije do uspeha je predvodio Gorbok, postigavši 11 golova, Dibirov i Igropulo dodali su po pet, dok su se kod Brazilaca istakli Tešeira i Ribeiro sa po šest i Pačeko sa pet pogodaka.

Rusija će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom susreta izmedju Slovenije i Egipta.

Od 20.15 sati u Saragosi igraju Danska i Tunis, a u Barseloni Island i Francuska.

U preostalim mečevima osmine finala u ponedeljak se sastaju Slovenija - Egipat, Srbija - Španija, Mađarska - Poljska i Hrvatska - Belorusija.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: