Stara škola srušila novu

Svetski sport - Ponedeljak 28.01.2013 - 10:21

Stara škola NBA lige, predvođena LA Lejkersima i Boston Seltiksima, nadigrala je u nedelju veče mladu silu, prošlosezonske finaliste Oklahoma Siti i Majami.

sa kosarkaske utakmice (foto:Beta) sa kosarkaske utakmice (foto:Beta)

 

Kobi Brajant imao je novi šou u pobedi Lejkersa nad Tanderom 105:96. Brajantu je falio skok za "tripl-dabl" jer je ubacio 21 poen (8/12 iz igre) uz 14 asistencija.
 
Do "tripl-dabl" stigao je drugi veteran, Pol Pirs je imao 17 poena, 13 skokova i 10 asistencija u pobedi Seltiksa nad Hitom 100:98 posle dva napeta produžetka.
 
Brajant je izgleda okrenuo novi list i potpuno se stavio u službu tima koji je ostvario najimpresivniju pobedu u očajnoj sezoni. Kao i pre dva dana više je asistirao nego što je šutirao. Nekoliko puta je kretao u svoje karakteristične solo akcije, ali je ovaj put umesto šuteva imao spektalukarna proigravanja. 
 
Kobi je uspeo da razigra i ostale saigrače, Stiv Neš je imao 17 poena (7 u poslednjih pet minuta), Pau Gasol 16, a Meta Vorld Pis 15 uz 10 skokova. 12 poena dodao je Entvan Džejmison, dok je Dvajt Hauard ubacio 8 uz 10 skokova. 
 
Sa druge strane, Kevin Durent je 21. put u sezoni imao 30+ poena, postigao je 35, dok je Raselu Vestbruku, koga nije služio šut (6/22), kao i Kobiju falio skok za "tripl-dabl" (17p, 13as, 9sk). Pratili su ih Serž Ibaka i Kendrik Perkins sa po 10 poena i 6 skokova. Španac je imao i 4 rampe.
 
Najefikasniji u velikoj pobedi Seltiksa bez teško povređenog Ražona Ronda bio je Kevin Garnet sa 24 poena, 11 skokova i 4 asistencije. Šampione je predvodio LeBron Džejms sa 34 poena, 16 skokova i 7 uspešnih dodavanja, a pratili su ga Rej Alen sa 21 (prvi put protiv Seltiksa u Bostonu) i Kris Boš sa 16 poena, uz isto toliko skokova. 
 
Tokom celog meča su obe ekipe igrale bolje na momente, da bi kraj poslednje četvrtine bio jako uzbudljiv. Na minut do kraja Boston je držao prednost od nekoliko poena, da bi gosti preko Alena i Džejmsa stigli do produžetka. 
 
Prvo je Rej Alen trojkom doveo svoj tim na poen zaostatka, da bi Teri sa linije bacanja vratio svoju ekipu na plus tri. Ipak, u poslednjem napadu gostiju sa Floride, koji je dosta traljavo izveden, Alen je promašio da bi lopta na kraju došla do MVP-a lige, koji je bio siguran van linije 7,24. 
 
Majami je nešto bolje otvorio prvi nastavak, ali su Seltiksi uspeli da se vrate i izbore još jedan produžetak. Boston se trgao u drugih pet minuta, i najviše zahvaljujući Polu Pirsu stigao do teške, ali, i zaslužene pobede. 
 
Imao je Hit šansu da u poslednjem napadu dođe do pobede, ali je Šejn Batije promašio jako težak šut za tri poena. Seltiksi su i u petak igrali dva produžetka, ali su tada poraženi od Atlante 123:111.
b92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: