TENISKI KLASIK: Da li nas čeka repriza finala iz 2012. godine?

Svetski sport - Subota 26.01.2019 - 13:03

Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu će obračun u finalu Australijan opena, biti 53 zajednički okršaj, svetski broj jedan vodi(27:25), a jedan od njihovih najčuvenijih mečeva je bio upravo duel u finalu Melburna

Jedan od njihovih najčuvenijih mečeva je bio upravo duel u finalu Melburna FOTO: AP Jedan od njihovih najčuvenijih mečeva je bio upravo duel u finalu Melburna FOTO: AP
Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu će obračun u finalu Australijan opena, biti 53 zajednički okršaj, svetski broj jedan vodi (27:25), a jedan od njihovih najčuvenijih mečeva je bio upravo duel u finalu Otvorenog prvenstva Australije, pre sedam godina, kada je Đoković trijumfovao(5:7 6:4 6:2 6:7 7:5).
 
Srpski as je tada takođe bio na čelnoj poziciji ATP liste, dok je Nadal bio odmah iza njega. Ove godine su se oba tenisera relativno lako „prošetali“ do finala prvog grend slema u sezoni, a te sada već davne 2012. godine, situacija nije bila tako idealna za dva najbolja tenisera na turu, Španac se pošteno namučio sa Rodžerom Federerom i Tomašom Berdihom, dok je Nole imao napete mečeve sa Lejtonom Hjuitom i Endijem Marejem.
 
Finale je tek bilo epski obračun, koji je trajao 5 sati i 53 minuta. Iscrpljujuća borba ova dva teniska velikana je zlatnim slovima zapisana u istoriji tenisa kao najduži meč u ikada na Australijan openu, te kao najduže finale grend slema.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: