Trener Galatasaraja načisto "poludeo", menja ga žena

Svetski sport - Ponedeljak 08.04.2013 - 13:00

Temperamentni trener Galatasaraja Fatih Terim bio je centralna figura incidenta koji se dogodio u finišu prvog poluvremena utakmice turskog prvenstva Galatasaraj - Mersin, završene pobedom favorizovanog skupocenog sastava iz istanbula (3:1). Domaći tim je bio u gotovo bezizlaznoj poziciji: pored toga što je gubio, od 30. minuta igrao je bez Nunkea, a u završnici prvog dela igre ostao je i bez prvog trenera Fatiha Terima.

Iskusni stručnjak je "eksplodirao" od besa zbog jednog faula u korist Mersina, pa je izazvao kraći prekid utakmice želeći da se obračuna sa sudijom. Iznerviranog, bezuspešno su pokušavali da ga smire Vesli Snajder i ostali igrači, kao i članovi stručnog štaba Galatasaraja, da ne napravi još veću glupost u naletu emocija. Krajnji domet trenera bila je bujica "teških reči" upućenih sudiji i nekoliko odgurivanja ljudi iz obezbeđenja koji su mu se našli na putu do glavnog arbitra. Epilog svega: isključenje Terima i njegovog prvog asistenta. Ove "varnice" kao da su "probudile" i igrače Galate koji su u nastavku postigli tri gola sa igračem manje i pobedili.

Turski mediji pišu da će Terim biti žestoko kažnjen zbog ovog ispada, navode i suspenziju od osam do deset utakmica, dok će njegov pomoćnik proći sa blažim sankcijama. Ipak, najinteresantnije u čitavoj ovoj priči je to da će ekipu, najverovatnije, u narednom kolu sa klupe predvoditi žena - Dujgu Erdogan, trener juniorske ekipe! Ona bi, u slučaju da u sledećem kolu sedne na klupu prvog tima Galatasaraja, postala prva žena u istoriji turskog fudbala u ulozi šefa stručnog štaba.

 

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: