Zelenski: Preživeli smo 50 dana, a davali su nam pet

Svetske vesti - Petak 15.04.2022 - 11:45

KIJEV – Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da ukrajinski narod treba da bude ponosan što je, kako je naveo, „preživeo 50 dana pod ruskim napadom” i doneo „najvažniju odluku - da se bori”.

FOTO: AP FOTO: AP
Zelenski je u video obraćanju rekao da Ukrajinci treba da budu ponosni što su „preživeli 50 dana pod ruskim napadom” kada im je Rusija, kako je naveo, „davala najviše pet”, prenosi Tanjug.
 
Dodao je da su mu tada čak i prijateljski nastrojeni svetski lideri predlagali da napusti Ukrajinu, ali da, kako je naveo, „nisu znali koliko su Ukrajinci hrabri, koliko cene slobodu i mogućnost da žive onako kako žele”.
 
„Ukrajinu brani naš narod, sav naš narod, koji je zaustavio napredovanje beskrajnih kolona ruske tehnike, oni koji obuzdavaju stalne napade u Donbasu, oni koji herojski brane Marijupolj”, istakao je Zelenski.
 
Dodao je da Ukrajinu brane oni koji su, kako je naveo, „pokazali da je ruska avijacija bespomoćna”, a da „ruski brodovi mogu poći samo do dna”, aludirajući na oštećeni komandni brod ruske crnomorske flote „Moskva”, koji je juče potonuo.
 
Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je brod iz sovjetske ere teško oštećen u požaru, a Ukrajina tvrdi da su njene oružane snage pogodile „Moskvu” raketama.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: